Yeni Toyota Prius Tanıtıldı

Yeni Toyota Prius Tanıtıldı

Toyota'nın en meşhur modellerinden biri olan Prius yenilenen tasarımı özellikleri ve motor seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıktı.

Bir süredir casus resimlerle tanıtımına hazırlandığı 2023 Prius nihayet tanıtıldı. Beşinci neslinde tamamen yeni bir tasarıma geçen Toyota, Daha sağlam bir platform ve çağ atlatacak motor seçenekleriyle bir hayli ilgi topladı.

Japon üretici Toyota, Prius'un platformunda ikinci nesil TNGA platformunu kullanıyor. Bu da Yeni Prius'un daha sağlam bir karosere sahip olmasını sağlıyor. Aerodinamik olarak da geliştirilen Yeni Prius'un bu doğrultuda ön tasarımı da tamamen değişti. Daha oval bir çizgide bulunan Yeni Prius, rüzgarı adeta üzerinden silip atıyor.

Daha geniş bir izlenim veren bu ön tasarım sayesinde yoldaki menzil uzunluğu da artacak. Profil ve arka tasarımda ise tam bir Japon otomobili olduğunu hissediyoruz. Kompakt modelin yüksekliği önceki nesline göre 50 mm daha azalmış.

Uzunluğu da değişen Prius, 46 mm daha kısaldı. Buna karşın aks mesafesinde ise 50 mm daha uzadı. Geniş olduğu sadece tasarımda değil fiziksel olarak da ispatlanan Prius 22 mm daha genişlemiş.

Tasarımı tamamlayan jantlarda ise 19 inçlik dev modeller sunuluyor. Dış tasarımın geneline baktığımızda bizi ikna etmeyi başaran Prius hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

İç tasarımda ise ada mimarisi denen yeni bir yerleşim düzeni kullanılmış. Toyota'nın yeni direksiyon simidinin hemen arkasında ise 7 inçlik bir TFT LCD dijital gösterge paneli bulunuyor. İyi bir yerleşim düzenine sahip olan Yeni Prius'un iç tasarımı da çok etkileyici.

Motor seçeneklerinde ise Toyota, Avrupa pazarı için şarj edilebilir hibrit motor seçeneğini tercih ediyor. Bu hibrit sistemden 148 beygir güç elde ediliyor. Bu motorları sırasıyla 160 ve 220 beygir güçlerindeki motorlar takip ediyor.

Menzil konusunda ise bir hayli iddialı olan Yeni Toyota Prius 1250 km uzunluğunda menzili kullanıcılarına sunuyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Yeni Skoda Octavia e-Tec

Yeni Skoda Octavia e-Tec

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us