Dacia Elektrikli Jogger’i Tanıtmaya Hazırlanıyor

Dacia Elektrikli Jogger’i Tanıtmaya Hazırlanıyor

Renault bünyesinde kurulan Dacia markası uygun fiyatlı otomobiller üretmek üzere yola çıkmış ve Türkiye’de başarılı satış rakamlarına da ulaşmıştı. Dacia son zamanlarda yapılan yeniliklerle ucuz ama kalitesiz algınsı da kırmayı hedefliyor. Logosunu dahi  yenileyen Dacia, elektrik destekli bir model ile piyasaya girerek teknolojik gelişmeleri de takip ettiğini kullanıcılara göstermenin peşinde.

Dacia’nın 7 kişilik yeni MPV modeli Jogger tanıtıldığı günden bu yana ciddi bir kitle tarafından beğeni topluyor. Dacia’nin yeni yüzünün temsilcilerinden biri olan Jogger, markanın düşük kalite algısını da kırmaya başladı. Yerden yüksek yapısı, geniş iç hacmi ve 7 kişilik kapasitesiyle geniş bir kitleye hitap eden Jogger, artık elektrik destekli motoruyla yakıt ekonomisi de sağlayacak. Böylelikle Jogger hedef kitlesini daha da genişletecek.

Dacia, benzinli motorun yanında kısa mesafelerde tamamen elektrikli şekilde yol almayı sağlayacak yeni hibrid modeli ile ekonomik otomobil alanındaki üstünlüğünü bir adım ileriye taşıyacak. Uygun fiyatından ötürü tercih sebebi olan Dacia, yeni Jogger ile en uygun 7 kişilik hibrid MPV otomobili de piyasaya sürmüş olacak.

Dacia’nın ilk elektrikli MPV modeli olması planlanan Jogger’in, 2023 yılında yollarda olması bekleniyor. Paris otomobil fuarında tanıtılması beklenen Jogger’de, Renault’un Clio E-Tech ve Captur E-Tech modellerinde edindiği tecrübeyi kullanması bekleniyor. Henüz hibrid Jogger ile alakalı teknik detaylar netleşmese de Renault’un farklı modelleri ve Dacia’nın bundan önceki otomobillerine kıyasla bazı tahminlerde bulunmak mümkün.

Renault Cilo E-Tech modeli 0’dan 100 KM/S hıza 9,9 saniyede çıkabiliyor. Ancak Jogger, Cilo’ya nazaran daha ağır bir otomobil. 7 kişilik kapasitesi ve geniş iç hacmi de göz önüne alındığında Jogger’in daha fazla yük taşıyacağı da aşikar. Dolayısıyla Hibrid Jogger’in 0-100 KM/S hızlanma süresinin 10 saniyenin üzerinde olacağı kesin.

Dacia için elektrik teknolojisine adım atma adına ciddi bir tecrübe olacak olan Jogger modelinin, benzin ve elektrikli motorunun toplam üreteceği gücün 140 beygir olması bekleniyor. Bununla birlikte iki motor toplamda 250 NM tork üretecek. İddiası güç ve performanstan çok ekonomi olan bir otomobil için oldukça yeterli değerler. Jogger  1.0 litrelik benzinli motoru ile piyasaya sürülmüştü. Hibrid modelinin, 1.0 litre 110 beygir modelinden daha iyi bir performans sergileyeceği neredeyse kesin.

Yeni logosu ile yeni bir maceraya başlayan Dacia’nın Jogger ile başlayacak olan elektrik serüvenini ileriye taşıması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre Dacia 2030 yılında tamamen elektrikli ilk otomobilini piyasaya sürmesi bekleniyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Yeni Skoda Octavia e-Tec

Yeni Skoda Octavia e-Tec

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us