Fiat, Multipla İsmini Geri Getiriyor

Fiat, Multipla İsmini Geri Getiriyor

Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da en çok otomobil markalarından biri olan Fiat, efsane modellerini geri getirmeye hazırlanıyor.

Otomobil piyasasında nispeten uygun fiyatlı modeller denildiğinde akıllara ilk gelen Fiat, yeni yılda yeni değişikliklerle müşterilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Geri gelecek modeller arasında tasarımsal olarak eskisine benzemese de isim olarak çirkin kral Multipla, kendisi küçük işlevi büyük Panda ve yepyeni bir isimle 600 modelleri bulunuyor.

Hali hazırda model gamı olarak da gelişmiş olan Fiat, özellikle Güney Amerika için ürettiği modelleriyle sadece o pazarda değil, Avrupa pazarında da ilgi görüyor. Argo, Cronos, Pulse bu modellerden yalnızca biri.

Aynı durumu Avrupa pazarı için de düşünen Fiat, Avrupalı müşterine de yeni modeller ile daha fazla seçenek sunmak istiyor. Bu haber yayılır yayılmaz peşinde birçok dedikoduyu da getirdi.

2023 yılında çıkacak olan modellerden biri olan 600'ü ise Motor1 ekibi hayalinde canlandırdı. Ortaya ise böyle bir şey çıktı. CMP platformu üzerinde üretilecek olan Yeni Fiat 600, motor seçeneklerinde tamamen elektriklinin yanı sıra benzinli bir motoru da bünyesinde barındıracak. Tahminler ise bu motorun Peugeot üretimi PureTech olacağından bahsediyor.

Polonya'da üretilip, ardından tüm Avrupa'ya ihraç edilecek olan 600'le birlikte küçük star Panda'nın da değişimden nasibini alacağı söyleniyor. Onun da CMP platformu üzerinde geliştirileceği biliniyor. Bu da Yeni Fiat Panda'nın boyutsal olarak büyüyeceğine işaret etmiş oluyor.

Bunların yanı sıra çirkinliği tescillenmiş Multipla'nın da aynı cesur tasarımla değil fakat aynı isimle crossover segmentinde var olacağı da söylentiler arasında. Yerine geleceği model ise 500X olacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us