2020 Rolls-Royce Ghost Yeni Tasarımı İle Karşımızda

Birkaç gün önce ikinci nesil Ghost'un tanıtımını yapan Rolls-Royce, onlara göre otomobil piyasasındaki yanlış strateji ve anlayışlardan biri olan "teknoloji lüksü beraber getirir" fikrine karşı olduklarını dile getiriyorlar.

Geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılmış olan benimde üzerine bir yazı yazmış olduğum Mercedes Benz Yeni S Serisi yazıda da üstüne basa basa söylediğim şekilde teknoloji furyasına kapılmış ve arabanın her noktası ekranlar aracılığıyla kontrol ediliyordu.

Açıkcası Rolls-Royce'dan da böyle bir atılım bekliyordum ve Rolls-Royce karşımıza uzay gemisi gibi bir kokpite sahip olan bir Ghost çıkartacak diye bekliyordum. Rolls-Royce dan gelen açıklama ise bir hayli şaşırtıcı oldu.

Marka yaptığı açıklamada lüksün tanımının teknolojiden bağımsız olduğunu ve teknolojinin aslında bir lüks belirtisi olmadığını belirtti. Bu yüzden de  Yeni Rolls-Royce Ghost'un her yerinde fiziksel tuşların bulunduğunu belirtti.

Ayrıca Baş Tasarımcı Alex Innes yaptığı açıklamada (AutoCar'a yaptığı açıklamada) şunları söylüyor.

Sonuçta Rolls-Royce müşterileri bu durumdan rahatsız olurlar mı orası bilinmez ancak bilinen bir şey Rolls-Royce'un teknolojiyi V12 motorlarında gereğinden fazla kullandığı. Otomobilin içini dedikleri gibi ekranla doldurmaya gerek var mı? Orası da yine kullanıcıya yani kişiye bağlı bir durum. Ama yinede bir şeyi çok iyi biliyoruz: Rolls-Royce demek lüks ve prestij demek.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

2021 Rolls-Royce Cullinan

Audi RSQ8 ABT’lendi

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us