2021 Rolls-Royce Cullinan

Özellikle son dönemde artan SUV pazarından pay almak isteyen irili ufaklı tüm otomobil üreticileri gibi İngiliz otomobil ve motor endüstrisi demirbaşlarından Rolls-Royce, kendine has yorumu ve olağanüstü karizmasıyla Cullinan'ı 2021 yılı için hazırlıyor.

2021'de Yenilikler Neler?

Rolls-Royce, genellikle Ghost ve Phantom gibi ultra lüks sedan modelleri ile tanınır. Fakat, bu ultra lüks otomobilleri satın alan varlıklı kişiler de moda akımlara olan merakları nedeniyle SUV dünyasına giriş yapmak isteyince, Rolls-Royce buna kayıtsız kalamayarak Cullinan'ı piyasaya çıkarttı.

Bu devasa makine, adını bir elmas türünden alıyor ve tüm ihtişamıyla tıpkı bir elmas gibi yollarda parlıyor. 2021 Rolls-Royce Cullinan'ın arka koltukları, bir evin oturma salonu kadar geniş ve oldukça rahat olmasıyla ön plana çıkıyor.

Ayrıca Rolls-Royce modellerini hem geçmişte hem de günümüzde, diğer lüks otomobil modellerinden ayıran en önemli farklardan biri de, kadifemsi sesi ve olağanüstü gücü ile devasa W-12 motoru oluyor.

Rolls-Royce genel olarak tüm modellerinde uyguladığı gibi, Cullinan'da da 2021 yılında çok büyük değişikliklere gitmiyor. Bunun yerine daha ufak dokunuşlarla çağa ayak uydurmasına yardımcı oluyor.

Son dönemlerde kulaktan kulağa yayılan bir diğer söylenti de, Rolls-Royce'un devasa hacimlerdeki motorlarından vazgeçip elektrikli motorlara geçeceği yönündeydi. Ancak 2021 Rolls-Royce Cullinan için şu an herhangi bir elektrikli motor güncellemesi söz konusu değil.

Motor, Şanzıman ve Performans

Rolls-Royce Cullinan'ın devasa kaputunun altında, devasa bir çift turbolu, 6.7 litre hacminde W-12 yatıyor. Cullinan, bu motordan 563 beygir güç elde edebiliyor. Ancak bir Rolls-Royce klasiği olarak, bu harikulade büyük motor ve güçlü performansına karşın, kabin içine en ufak bir motor gürültüsü geçmiyor.

Bağımsız kuruluşlarca yapılan yol ve hız testlerinde, Rolls-Royce Cullinan, bu büyük cüssesine rağmen 0'dan 100'e 4.5 saniyede çıkmayı başarıyor. Bu değer hali hazırda piyasada bulunan birçok spor otomobil ile aynı seviyelerde.

Rolls-Royce Cullinan'da dört tekerden çekiş sistemi standart olarak geliyor. Bu dört tekerden çekiş sistemi öylesine güçlü ki, asfaltın üstünü tekerleklerinizle kazımanıza yardımcı olabilir. Ayrıca Rolls-Royce Cullinan'da asfaltın ve yolun durumunu önceden öğrenip, buna göre aracın süspansiyon yüksekliğini ayarlayan akıllı bir sistem de mevcut.

Bu sistem sayesinde ultra lüks Cullinan'ın içinde seyahat ederken, adeta bulutların üstünde gidiyormuş gibi hissediyorsunuz. Bunun yanı sıra, sadece yolcularla değil, sürücüyle de iyi şekilde iletişim kurmayı başaran Cullinan, verdiğiniz tepkilere anında cevap veriyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Rolls-Royce Cullinan'ın iç mekanına geçtiğimiz ilk anda, en az dışarıdaki kadar ihtişamlı ve lüks göründüğü bir gerçek. Tamamen gerçek deri ve gerçek ahşap malzemelerin, kusursuz el işçiliği ile birleştiği bu harikulade iç mekana hayran kalmamak elde değil.

Bu tamamen el işçiliği harika iç döşemeleri hayal sınırlarınızı zorlayacak kadar çeşitte kişiselleştirebiliyorsunuz. Rolls-Royce Cullinan'ın arka yolcu koltuğu ise başlı başına ayrı bir evren sunuyor.

Bir insanın rahat ve konforlu olması için en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş olan koltuklar, multimedya sistemi ve daha birçok aksesuar, Cullinan'da sizi bekliyor. Ayrıca, Rolls-Royce Cullinan'da kır gezilerinizde ya da dağda kamp yaptığınız zamanlarda, arka bagajın içine yerleşik halde bekleyen bir de portatif masa bulunuyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Tüm Rolls-Royce Cullinan modellerinin orta konsolunda dokunmatik bir multimedya ekranı yer alıyor. Bu ekranda Apple CarPlay bağlantı ekipmanı sunuluyor. Ayrıca arka yolcu koltukları için bilgi eğlence ve multimedya sistemleri bulunuyor.

Bağlantı ekipmanları tarafında, Wi-Fi erişim noktası ve 18 hoparlörlü gerçekten ultra kaliteli müzik sistemi yer alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2021 Rolls-Royce Cullinan, uluslarası bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan testlerden tam not almayı başarıyor. Rolls-Royce Cullinan'da gece görüş sistemi de dahil olmak üzere daha birçok opsiyonel güvenlik ve sürücü yardımcı özellikleri yer alıyor.

Temel güvenlik özellikleri ise şunları içeriyor;

  • Standart ileri çarpışma uyarısı ve otomatik acil durum freni
  • Standart şeritten ayrılma uyarısı ve şerit tutma yardımı
  • Standart uyarlanabilir hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us