BMW Motor Seçeneklerini Yarıya Düşürecek

BMW Motor Seçeneklerini Yarıya Düşürecek

Sektörde değişen şartlar ile hızlı bir dönüşüm sürecine giren markalar, özellikle emisyon ve çevrecilik konusuna fazlasıyla kafa yoruyor. Bu durumdan en çok etkilenen üreticiler şüphesiz premium olanlar, ürettikleri büyük araçlara büyük hacimli motorlar koymak zorunda olan bu üreticiler emisyon konusunda fazlasıyla sıkıntı yaşıyor ve yaşayacak. Bahsettiğimiz markalardan biri olan BMW, kendini gelecek için şekillendiriyor.

2025'de Seçeneklerin Yarısı Yok Olacak

Katılaşan kurallar markalara çok uzun süreler tanımıyor ve hızlı bir değişim süreci bizleri bekliyor. Normlar haricinde, fazla varyasyon üretmenin mali ağırlığı ve müşteride oluşan kafa karışıklığı markaları zorluyor. BMW konu hakkında bahsettiğimiz maddeleri özetleyen bir açıklama yapıyor:

"Motor seçeneklerimizin yarattığı kafa karışıklığını engellemek ve daha temiz bir gelecek sunmak adına talebin çok olduğu ünitelerimiz korunacak. 2025 itibariyle ise seçenekleri yarı yarıya azaltmış olacağız."

Karar BMW Grubunun Tümünü Kapsayacak

Yapılan açıklama sadece BMW modelleri özelinde değil, grubun içerisinde bulunan Mini ve Rolls & Royce'u da kapsayacak. Özellikle dev hacimli motorları ile öne çıkan İngiliz kökenli üretici Rolls & Royce bu durum yüzünden problemler yaşayabilir.

Mini özelinde yorum yapmak gerektiğinde ise Mini Cooper SE gibi modeller zaten satılıyor ve markanın gelecek planları tamamen elektrikli otomobillere odaklı. Mini konuya sıcak bakan kitlesi ile dönüşüm sürecini kolay atlatacak markalar arasında yer alacaktır.

M Modellerine Ne Olacak?

BMW M modelleri için bir açıklama yapmış değil, fakat sektöre baktığımızda performans denildiğinde aklımıza gelen Ferrari, Porsche gibi markalarda tamamen elektrikli veya elektrik destekli modelleri görmeye başladık. BMW bu markalardan çok daha önce i8 modeli ile gayet iyi başarılar yakaladı, önümüzdeki süreçte M modelleri kaçınılmaz bir şekilde önce elektrik desteği alacak sonrasında ise tamamen elektrikli olacaktır.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni BMW i4

Yeni BMW i4

Yeni BMW XM

Yeni BMW XM

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us