Mercedes-Benz S Serisi Yeni Nesline Kavuştu

Geçtiğimiz 3 seneden beridir tasarım dilinde yeni değişimler yaptığını gösteren  Mercedes-Benz; A Serisi, C Serisi ve E Serisinde gördüğümüz daha köşeli veya kare diyeceğimiz tasarım dilini S Serisine de taşıdı.

Yenilenen S Serisi önceki modellerde görmeye alıştığımız dev boyutlarını korumaya devam ediyor. Ancak yeni tasarımın lüks ve konforun yanında sportiflik sunduğunuda açıkça dile getiriyor. Yeni köşeli panjur, daha keskin yeni Led farlar, üçgensel tasarlanmış yeni Led stoplar göze çarpıyor.

Ayrıca A8 de ilk olarak gördüğümüz çubuk led stop tasarımının benzeri kristal şeklinde Yeni S Serisinde bizi karşılıyor. Tesla Model S ve Land Rover Evoque da gözümüze çarpan içeriye doğru giren kapı kolu tasarımınıda Yeni Mercedes-Benz S Serisi'nde görüyoruz. Hem hava sürtünmesini azaltıyor  hemde lüks standartlarına bir yenisini daha ekliyor S Serisi.

İç tasarıma geldiğimizde bizi gerçekten "saf teknoloji" karşılıyor. Modernleştirilmiş yeni kokpitte dokunmatik kumandalara sahip yeni direksiyon simidi, dijital gösterge panelini ve aracın tüm özelliklerini kumanda edebileceğiniz orta konsola yerleştirilmiş dev bir ekranla karşılaşıyorsunuz. Bu ekranın üzerine yerleştirilmiş kare tasarımlı krom hava menfezleri kullanıcısına bir S Serisi içerisinde oturduğunu hissettiriyor.

Dahası sesle komut özelliği bulunan otomobilde bu özellikle otomobilin ısıtmalı-soğutmalı koltuklarından, animasyonlu ambiyans aydınlatmasına ve hatta koku aroma değişimine kadar kontrol edebiliyorsunuz. Opsiyonel olarak ekleyebildiğiniz Burmester ses sistemi ile aracın içinde kendinizi bir konser alanında gibi hissediyorsunuz. Arka bölümde ister 2 ister 3 koltuk seçeneğiyle satın alabildiğiniz S Serisinde arka tarafada 12'inç büyüklüğünde bir ekran eklemeyi unutmamışlar. Yine bu ekran sayesinde de aracın bir çok özelliğini kumanda edebiliyorsunuz.

Konfor odaklı teknojinin yanında üst düzey güvenlik sistemleri'nde de ciddi bir uğraş ve mesai olduğunu aşikar. Radar, LiDar ve Ultrasonik sensörler sayesinde otomobil 3. seviye otonom sürüşü destekliyor. Dahası ilerleyen aylarda 4. seviye otonom sürüş özellikleri olan otomatik çağırma fonksiyonlarınada kavuşacak. Yani aslında S Serisi 4. seviye otonom sürüş ile piyasaya çıkacak.

Konu S Serisi olunca say say bitmiyor. Ambulansa yol veren otonom sistem, sezgisel frenleme, kör nokta gibi sistemlerde Yeni S Serisinde bulunuyor. Motor seçeneklerine geldiğimizde ilk etapta 6 silindirli benzinli ve dizel ünitelerle donatılacak. Bütün versiyonları 9 ileri otomatik şanzıman ile gelecek ve dört tekerlekten çekiş sistemi s350d hariç standart olacak.

Arkadan itişli olarak satın alabileceğiniz tek model s350d olacak. S450 ve S500 ün benzinli üniteleri 367 ve 435 hp güç ile gelecek. Ayrıca 48 Voltluk hafif hibrit sistemde 22hp güç üretebilecek. Tüm bunların toplamında S500 4MATIC 'in 0-100 değeri 4.9 saniye oluyor. S350d ve S400d nin 2.9 litrelik dizel motorları ise 286 ve 330 hp güç üretecek. 48Volt'luk hafif hibrit sistemine sahip V8 motor ilerleyen haftalarda ürün listesinde yerini alacak ve 100km elektrik menziline sahip olacak olan hibrit seçeneğiyse 2021 yılında ürün listesinde yerini alacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us