Yılın Otomobili Hyundai Tucson Seçildi

Yılın Otomobili Hyundai Tucson Seçildi

Otomotiv Gazetecileri Derneği tarafından her yıl düzenlenen yılın otomobili yarışması sonuçlandı. Yarışmayı alanının uzmanı 64 otomotiv gazetecisinin oluşturduğu jüri üyelerinden 3 bin 710 puan alan Hyundai Tucson birinci olarak tamamladı.  

Yarışmada farklı kategorilerde de ödüller dağıtıldı. Yılın tasarım ödülünü BMW 4 serisi, kazandı. İlk kez verilmeye başlanan en iyi lansman ödülünün sahibi ise Egea Hybrid ile Fiat kazandı.

Dünya üzerinde SUV araçlara olan ilgi giderek artıyor. Günlük hayatımızda artık yollarda gördüğümüz araçların birçoğu SUV araçlar. Yerden yüksek oluşu ve heybetli görüntüsüyle güven veren SUV’ler, kullanım kolaylığı nedeniyle küçük araba kullanmak isteyen kadınların dahi tercihleri arasına girmeye başladı.

Bu durum Otomotiv Gazetecileri Derneği, yılın otomobili yarışmasının finaline de yansıdı. 64 gazetecinin oylarıyla belirlenen ve 38 aday araç arasında finale kalan 7 otomobille de gözler önüne serilmiş oldu. 38 araç içinde finale kalan modeller, Hyundai Tucson, Honda Civic, Opel Mocca, Nissan Qashqai, Mercedes-Benz C Serisi, Renault Taliant ve Citroen C4 oldu. Yeni C4’e bakıldığında SUV esintileri görmek mümkün dolayısıyla finalist otomobillerin 4’üne SUV demek yanlış olmaz.

Alanında saygın isimler olan otomotiv gazetecilerinden oluşan jüri üyeleri, yılın otomobilini seçerken, tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı gibi kriterler bazında ince eleyip sık dokuyarak ciddi bir değerlendirme yaptı. Bu değerlendirme neticesinde en yüksek puanı alan otomobil Hyundai Tucson oldu.

Hyundai Tucson’a en yakın rakip ise yine ülkemizin en sevilen modellerinden biri olan Honda Civic oldu. Civic, Tucson’un 730 puan gerisinde kalarak 2 bin 780 puanla ikinci sırada yer aldı. Otomotiv Gazetecileri Derneği yılın otomobili ödülünü geçtiğimiz yıl da Fiat Egea Cross kazanmıştı. Her ne kadar Egea Cross için bir SUV demek mümkün olmasa da standart bir Egea’ya göre yerden daha yüksek olmasından dolayı Cross-Over kategorisine girdiği de bir gerçek. Dolayısıyla bu da gösteriyorki insanlar artık şehirlerde de SUV tercih etmeye başladı.

Türkiye’de yılın otomobili ödülünü kazanmış olmak, zaten ilgi gören Tucson için ciddi bir pazarlama gücü olacak. Belki de en yakın rakipleri arasında kararsız kalan müşteriler, uzman gazetecilerin fikrine saygı duyacak ve tercihini Tucson’dan yana kullanacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us