Cupra Leon ve Formentor 2024 Yılında Yeni Tasarımları ile Sunulacak

Cupra Leon ve Formentor 2024 Yılında Yeni Tasarımları ile Sunulacak

Cupra, Seat'ın performans modellerini üreten bir bölümken markadan ayrılarak kendi başına bir marka oldu. Volkswagen grubu içerisinde güçlü bir algı yaratan Cupra markası, Volkswagen ve Audi arasına yerleşerek sportif modeller üretmeyi sürdürüyor. Grup içerisine dinamik bir yüz getirmeyi amaç edinen Cupra, tasarımsal olarak Seat altyapılı olan Leon ve Formentor modellerinin tasarımlarını güncelleyecek. Gelin detaylara birlikte bakalım.

Başta da bahsettiğimiz gibi Cupra markası algısal bakımdan Volkswagen Grubu içerisinde önemli bir noktada, kısa sürede bu kadar ivme kazanan ve taraftar toplayan marka, içerisinden doğmuş olduğu Seat markasından "tamamen bağımsız" olacak ve modelleri standart Seat modellerinden daha fazla farklılaşacak. Geçtiğimiz günlerde yapılan lansman ile Yeni Terramar modelini tanıtan, Tavascan modelinin konseptten ufak değişimler ile üretime geçeğini açıklayan ve UrbanRebel modelinin gösterimini yapan marka, Yeni Leon ve Formentor'a da yer verdi.

Yeni Cupra Leon

Gösterimde ortaya çıkan modellerin çok net görünmediğini ve sadece ön profillerini görebildiğimizi belirtmekte fayda var, dolayısıyla çok genel bir yargıda bulunamıyoruz. Yeni Cupra Leon'un ön profiline bakıldığında dikkatleri çeken ilk faktör yenilenen far takımı oluyor, markanın ana tasarım elemanlarından biri olan üçgen yapının yedirildiği farlar, eskisine nazaran sade ve kararlı bir bakış yaratıyor. Farlar yanında güncellenen tampon yapısı otomobilin ön yüzüne daha yumuşak bir yapı katarken, bu noktada bulunan Seat panjuru ortadan kalkıyor. Tamponun alt kısmından başlayarak büyük bir alan kaplayan panjur, mat gri bir tasarım elemanı ile bölünüyor ve bu noktada plaka için alan yaratılmasını sağlıyor. Büyük panjurun yan taraflarından bulunan havalandırma girişleri alışılmışın dışında bir tasarımla yukarı biçimli olarak şekilleniyor ve üst kısmında sis farlarına yer veriliyor. Otomobil yenilenen tasarımıyla özellikle yukarı kıvrılan havalandırma girişleri dolayısıyla Salvador Dali'yi andırıyor...

Yeni Cupra Formentor

Yeni Cupra Formentor artık hormonlu bir Leon gibi görünmüyor, yine benzer tasarım elemanlarıyla sunulsa dahi ön profilde önceki nesle göre ciddi şekilde ayrışım yaşıyor. Formentor modelinde de Leon'da olana benzer yapıda bir far takımı bulunuyor, bu modelde Leon'un aksine yumuşak bir yapı benimsenmese de Seat panjurunun yok olduğunu ve yerine iki parçalı bir panjur yapısının geldiği görülüyor. Ortada fazlaca yer kaplayan panjur, Leon'da Salvador Dali'ye benzettiğimiz biçimde ilerlemiyor ve bu noktada üçgen yapılar kullanılarak ayrıştırılmış iki adet yan hava girişi bulunuyor.

Modeller ile 2024 Yılında Tanışacağız 

Cupra bu modelleri 2024 yılına piyasaya sürecek, markanın grubun sportif yüzü olarak daha net bir biçimde ayrışması ve Volkswagen Grubu'nun sıkıcı imajını yıkma yönünde adımlar atması grubun genel imajı için önemli bir husus olarak konumlanıyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us