Yeni Chevrolet Blazer

Yeni Chevrolet Blazer

Sert bakan suratı ve keskin tasarım çizgileri ile en yakışıklı SUV'lar içerisinde ilk beşe girmeye aday olan Chevrolet'in başarılı SUV modeli Blazer, 2022 yılı için kendini yeniliyor. Peki, 2022 Chevrolet Blazer'da bizi ne bekliyor?

2022'de Yenilikler Neler?

Görsel anlamda kendine has tasarım çizgileri ve suratıyla, bakınca bir daha baktıran Chevrolet Blazer, 2022 yılında yenileniyor. Chevrolet'nin bir diğer popüler otomobil modeli Camaro'dan ilham alan bir tasarım ile kendine has fan kitlesini yaratmayı başaran Blazer oldukça şık duruyor.

Elbette ilham alındığı Camaro'daki gök gürültüsünü andıran V-8 motora sahip olmasa da, 308 beygir güç üreten bir V-6 Blazer'ın kaputunun altında kendine yer buluyor. Temelde ise dört silindirli bir motor sizi bekliyor.

Sürüş kalitesi ve hissiyatı konusunda yılların tecrübe birikimini kullanan Chevrolet, SUV klasmanı içinde ön plana çıkmayı başarıyor. Bununla birlikte bagaj hacmi tarafında da oldukça verimli oluşu Yeni Chevrolet Blazer'ın hanesine artı puan olarak yazılıyor.

2022 yılında gelen yenilikler arasında ilk dikkati çeken detay, öncesinde 193 beygir güç sunan 2.5 litrelik dört silindirli motorun bırakılması oluyor. Hacimlerde küçülmeye giden Chevrolet, Yeni Blazer'da giriş seviyesinde 2.0 litrelik motoru kullanıma sunuyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Chevrolet Blazer'da terk edilen 2.5 litrelik dört silindirli motorun yerine gelen 2.0 litrelik dört silindirli motor 228 beygir güç sunuyor. Önceki nesline göre hacmin azalıp beygir gücünün artıyor olması sevindirici oluyor.

Daha fazla güç ve performans isteyenler için bir adet 3.6 litrelik 308 beygir gücünde bir V-6 motoru kullanıcıların tercihine sunan Chevrolet, bizi heyecanladırmayı başarıyor. Çekiş tarafında standart olarak önden çeker olarak gelen Yeni Chevrolet Blazer, isteğe bağlı olarak dört tekerden çekiş sistemi ile satın alınabiliyor.

Bununla birlikte, bağımsız kuruluşlarca yapılan test sürüşlerinde oldukça etkileyici bir performans sergileyen Yeni Chevrolet Blazer RS'in tek dezavantajı biraz yavaş kalan otomatik şanzımanı oluyor.

Blazer RS demişken, Yeni Blazer'ın en etkileyici ve güçlü modeli olan Blazer RS'de özel direksiyon simidi, özel trim parçaları ve tampon ekleri ile birlikte 21 inç büyüklüğünde jantlar geliyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Chevrolet Blazer'ın iç mekanı tasarlanırken büyük ölçüde Camaro'dan ilham alındı. Konsolun ortasında yer alan dairesel havalandırma kanalları, Camaro'nun retro kimliğine vurgu yapıyor.

Donanım seviyesine göre iç mekandaki deri ve yumuşak kaplama malzeme sayısının artıyor ya da azalıyor oluşu, iç mekandaki kalite algısına bir miktar darbe vuruyor. Bununla birlikte iç mekanda kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan, iç ortam aydınlatması, ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar bulunuyor.

Ayrıca, birçok otomobilde bulunmayan, arka koltuk ısıtması da Yeni Chevrolet Blazer'da opsiyonel olarak kullanıcıların tercihine sunuluyor. Küçük eşya gözleri ve saklama alanı tarafında ise rakipleri ile mücadele edebilecek hacimleri sunması gözden kaçmıyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Chevrolet Blazer'ın ön konsolunun merkezinde içerisinde Apple CarPlay ve Android Auto kablosuz bağlantı servislerinin kullanılabildiği 8.0 inç büyüklüğünde bir dokunmatik multimedya ekranı yer alıyor.

Bununla birlikte bağlantı ekipmanları tarafında iki adet USB bağlantı noktası ve 12V soket girişinin bulunması, Yeni Chevrolet Blazer'ın hanesine artı puan olarak yazılıyor.

Blazer ayrıca, yerleşik bir Wi-Fi erişim noktası, isteğe bağlı kablosuz şarj pedi, navigasyon ve sekiz hoparlörlü BOSE Premium ses sistemini sunuyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Chevrolet Blazer, sizin ve sevdiklerinizin hayatını koruyan birçok aktif ve pasif güvenlik hizmetini bünyesinde bulunduruyor. Bunların detayında, otomatik acil frenleme, otomatik yanan uzun farlar ve ileri seviye çarpışma önleyici sistemler bulunuyor.

Bağımsız kuruluşlarca yapılan çarpışma testlerinden başarılı şekilde geçen Yeni Blazer'da standart olarak bulunan güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma yardımı
  • Kör nokta monitörü ve arka çapraz trafik uyarısı
  • Adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Chevrolet Silverado ZR2

Yeni Chevrolet Silverado ZR2

Yeni Chevrolet Corvette Z06

Yeni Chevrolet Corvette Z06

Joe Biden, Elektrikli Corvette'e Talip

Joe Biden, Elektrikli Corvette'e Talip

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us