Sportif Crossover Yeni Peugeot 408

Sportif Crossover Yeni Peugeot 408

Peugeot 408 ismi otomobil gündemini yakından takip edenler için şaşırtıcı gelebilir zira marka geçtiğimiz günlerde aynı isimli ve Çin pazarına özel olarak satılacak bir sedan tanıttı. Avrupa sınırları içerisinde 408 ismini temsil edecek model ise, Çin'de yer alan kardeşine göre çok daha iddialı bir oyuncu. Sportif SUV ve sportif crossoverlar kervanına sert bir giriş yapan 408'in detaylarına bakalım.

Başta Peugeot olmak üzere Fransız markaların yaptığı dikkat çekici atak ilk başta yarattığı ivmeyi o seviyede devam ettiremese de Fransızlar ciddi modeller ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Uzun bir süredir Alman premiumlardan gördüğümüz ve belirli modellerde standart versiyonlarından daha çok talep alan coupe tasarımlı crossoverlar arasına giren 408, Citroen C5 X ile kardeş bir model olarak konumlanıyor. Markanın agresif tasarım dilinin en kusursuz yorumlarından biri olarak konumlanacak olan 408, üzerinde konumlandığı EMP2 platformunun izin verdiği standartlar çerçevesinde alışılmış dışı bir boyut profili ile sunulacak.

4.690 milimetre uzunluk, 2787 milimetre dingil mesafesi ve 1480 milimetre yükseklik değerleriyle markanın en uzun ikinci modeli olarak konumlanan 408, 5008'in önüne geçerek 508'in ardında kalıyor. Fastback alternatifi 508'den 8 santimetre yüksek tasarlanan otomobil, birçok kullanım senaryosu ve birçok kullanıcı profiline hitap edecek. Ülkemizde artan fiyatlar neticesinde otomobile erişimin zorlaşmasıyla eskiden bu karoser tipinin premium alternatifleri ile ilgilenen kullanıcılar, bu tip modellere kayabilir.

Peugeot 408 dış tasarımda fazlasıyla fütüristik jantları da ele alındığında yeni dönem marka yüzünün en başarılı örneği denebilecek konumdayken iç mekana yöneldiğimizde ise üreticinin ilk olarak 308 modeli ile kullandığı I-Cockpit yapısının en gelişmiş versiyonunu kullandığı görülebiliyor. Minimal boyutlu direksiyonun arkasına konumlandırılan ve alıştığımız gösterge paneli haricinde çift açılı ve 10 inç boyutlu bir bilgi eğlence sistemi ile sunulan 408, yeni nesil vites seçici ile alan tasarrufu sağlıyor. Saklama alanları bazında zenginleşen otomobil, bagaj tarafında ise sınıfının lideri olarak konumlanırken standartta 536, koltuklar katlandığında ise 1.611 litrelik bagaj hacmi sunuyor. Otomobil şarj edilebilir hibrit seçeneği ile tercih edildiğinde bataryaların konumlanması dolayısıyla alanda daralmaya gidilen modelde bagaj hacmi 60 litre kadar düşüyor.

Teknik tarafta yeni çağa uyum sağlayan model iki hibrit ve bir benzinli seçenek ile sunulacak. İleriye dönük olarak bir tam elektrikli de eklenecek olan model gamında baz olarak karşımıza çıkan ünite 1.2 litrelik benzinli PureTech ünite olurken, bu motor otomobile 130 beygir güç sağlıyor. Bu motorun hibrit versiyonunda 180 beygirlik güç ile sunulan 408, şu an bulunan ünite gamında en üstte yer alan seçenekte ise her iki aksında bulunan çift elektrik motorlarıyla 225 beygir güç elde edebiliyor. Bahsi geçen bütün motor seçenekleri EAT 8 şanzıman ile sunuluyor.

Fransa'da üretileceği doğrulanan 408 hakkında net bir fiyat bilgisi verilmiş durumda değil. Sunduğu dur-kalk fonksiyonlu adaptif hız sabitleme, gece görüş yani markanın isimlendirmesiyle "Night Vision" sistemi, 75 metre menzil sunan kör nokta uyarısı ve geri manevra trafik uyarı sistemi gibi özellikler ile ülkemizde 7 haneli rakamların altında satılacağını düşünmediğim 408, 2023 başında dünya genelinde satışa sunulacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us