Renault Arkana Avrupa'ya Ayak Basıyor

Renault, Arkana modeli ile marka içinde bir ilke imza atarak Coupe formlu bir SUV tasarladı, konsept ilk olarak 2018 yılında Moskova Otomobil fuarında görücüye sunuldu, 1 yıl sonrasında markanın stratejilerinden dolayı sadece Rusya'da satışa çıkan model, küreselde de büyük ilgi gördü.

BMW X4, Mercedes GLC Coupe ve Audi Q3 gibi modellere ekonomik bir alternatif olarak doğan modelin bu kadar ses getirmesi ardından, Renault modele yeni bir rota oluşturdu. Sırasıyla öncelikle Kore sonrasında Türkiye'nin içinde bulunduğu Avrupa pazarlarına girmesi planlanan model 2020 Mayıs ayında Güney Kore macerasına başlarken, akıllarda kalan Avrupa pazarı sorusuna da Renault cephesinden cevap geldi; Renault Arkana modeli 2021 yılının ilk yarısından itibaren Avrupa pazarında da olacak.

Avrupa Versiyonu Daha Çarpıcı

Markanın Arkana'da yeni Clio ve Captur'da kullandığı CMF-B modüler platformunu kullanması, bu araçta hybrit destek olacağını da müjdeliyor. Renault'ta E-Tech Hybrit adıyla lanse edilen versiyonlar, Coupe SUV modelde 140 ve 160 beygirlik versiyonları etkileyecek, tork ise 260nm olarak her iki varyasyonda da sabit kalacak.

1.3lt dört silindirli üniteye çift kavramalı EDC şanzıman eşlik edecek. Standartlara uyabilmek amacı ile Avrupa'ya girecek araçlarda en büyük farklar elektronik destek sistemleri ve diğer teknolojik donanımlar olacak.

Destek sistemlerinde; şerit takip ve uyarı, trafik asistanı, 360 derece kamera, aktif otonom, acil frenleme gibi birçok özellik eklenecek. Araç isteğe bağlı olarak R.S. Line donanım paketi ile de alınabilecek. Arkana'nın diğer pazarlarda elde ettiği başarıyı, Avrupa pazarında da elde etmesi bekleniyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us