Nürburgring 24 Saat Dayanıklılık Yarışında Türk Pilotlar Podyumda

102 aracın 13 ayrı kategoride yarıştığı Nürburgring 24 Saat Dayanıklılık Yarışında, Emir Aşarı V2T kategorisinde, Mustafa Mehmet Kaya SP8T kategorisinde, Ersin Yücesan ise CUP5 kategorisinde yarıştı.

Yoğun hava muhalefeti nedeniyle 9 saat ara verilen yarışta kendi klasmanlarından Emir Aşarı ve Mustafa Mehmet Kaya 2.likle podyumda yerini alırken Ersin Yücesan teknik problemler sebebiyle 6. sırada yerini aldı.

26 Eylülde başlayan 50. ADAC Nurburgring 24 Saat Dayanıklılık yarışı sona erdi. 26 km uzunluğunda Nordschleife pistinde koşulan yarışta SorgRennsport takımında BMW 330i ile yer alan sporcumuz Emir Aşarı'yaBjörnSimon, TorstenKratz ve LuisRamire eşlik etti.

Pitte "minimum pit süresi" ihlali nedeniyle 41 saniye ceza alan takım Emir Aşarı'nın yoğun mücadelesinin ardından liderle arasındaki farkı 30 saniyenin altına indirmeyi başarsada yoğun yağış nedeniyle 22.33te durduruldu. Ertesi gün 08.00de devam eden yarışta Emir Aşarı 2.sırada yarışı bitirerek podyumda yerini aldı.

Bir diğer temsilcimiz Mustafa Mehmet Kaya ise EAE Group desteği ile SP8T kategoeisinde Mercedes AMG GT4 ile pistte yerini aldı. Black Falcon takımı adına yarışan sporcumuz lider olarak sürdürdüğü yarışta lastiğinin patlaması sonucu yarışı 2. sırada bitirdi.

Belçika'da yaşayan sporcularımız Hakan Sarı ve Recep Sarı ile birlikte JJ Motorsport adına yarışan Ersin Yücesan ise M240i ile yarışta yaşadığı benzin pompası arızası nedeniyle zaman kaybedip yarışı CUP 5 kategorisinde 6.sırada tamamladı.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us