Volvo Elektrikli Ürün Gamına XC20’yi Eklemeye Hazırlanıyor

2 yıl önce dizel motora olan yatırımlarını sonlandırdıklarını ve bundan sonra yollarına benzinli ve hybrid modellerle devam edeceklerini açıklayan Volvo CEO’su Hakan Samuelson, bu kez elektrikli bir Volvo modelini gündeme getirdi.

Bu yeni doğacak olan İsveçli bebeğin ismi XC20. Volvo’nun hybrid modelleri dışında ilk kez elektrikli bir modele sahip olan XC20 Geely’nin yatırımlarıyla Çin’de geliştirilen SEA platformunda üretileceği açıklandı.

Pek çok kullanıcının kafasında kalite konusu soru işareti oluştururken Samuelson, sanki bizi duymuş gibi Geely'nin SEA'ya yaptığı yatırımın, Volvo amblemi taşıyan bir otomobili destekleyebileceği anlamına geldiğini söylüyor. ‘’SEA'da çok kaliteli bir Volvo yapabiliriz. Bunu Geely ile birlikte yapacağız, bu yüzden çok doğal. Bu konuda işbirliği yapıyoruz. Ortak olarak finanse edilmesine rağmen Gothenberg'de CMA'yı geliştirdik. Ancak SEA, Çin'de geliştirildi ve Çinli tedarikçilerle çok iyi bir maliyet yapısı elde edersiniz.’’ diyerek kafamızdaki soru işaretini bir anda kaldırıyor.

Ayrıca elektrikli ve içten yanmalı motorları destekleyen XC40’ta kullanılan CMA platformunun neden kullanılmadığı konusunda, CMA platformunun daha küçük bir şekilde kullanılmasının mümkün olmadığını bu işi SEA platformunda yapılabileceğini ve bu platformu kullanacakları şeklinde açıklama yaptı.

Volvo XC20’nin dışında ve XC10’dan XC100’e kadar birçok XC model isimlerini markalaştırdı. Samuelson Premium SUV modellerinin çok popüler olduğunu, ancak tamamen elektrikli olması gerektiğini savundu. Gelecekteki SUV’ların günümüzdekinden farklı olabileceğini, yerden yükseklik ve arazi kabiliyetlerinin şu an için en önemli şeyler olmadığını ifade etti.

Volvo’nun dizel yatırımlarını sonlandırmasının ardından hızlıca elektrikli otomobil pazarına girip, Tesla’ya rakip olması beklenirken Porsche, Jaguar ve Mercedes elini çabuk tutup elektrikli modellerini çoktan piyasaya sürdü. Samuelson’un açıklamalarına göre Volvo’nun gelişen SUV pazarına elektrikli modellerle ağırlık vereceği bekleniyor.

XC20 için herhangi bir zaman çerçevesi verilmedi, ancak Samuelsson, Volvo'nun satış hacminin yarısını 2025 yılına kadar saf elektrikli modellerin oluşturmasını hedeflediklerini açıkladı.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us