Karşınızda, Yeni Mercedes-Benz Citan

Karşınızda, Yeni Mercedes-Benz Citan

Mercedes-Benz, binek modellerinde yarattığı yüksek algıyı, ticari sınıfta da koruyan bir marka. Yıllardır farklı boyutlarda ticari modeller üreten Alman üretici, Aksaray fabrikasında kamyon üretimi ile ülkemize de katkı sağlıyor. Mercedes-Benz Ticari ailesinin son üyesi ise, yenilenen Citan modeli.

İlk Nesil Hakkında

Citan ikinci nesli ile  karşımıza çıkarken, birinci nesil hakkında bazı detaylara inmekte fayda var. Renault Kangoo altyapısı üzerinde yükselen ilk nesil Citan, sadece altyapısal olarak değil, karoser olarak da Kangoo'nun birebir kardeşiydi. Makyajlanan ön ve arka yüz ve değiştirilen iç mekan detayları ile satışa sunulan model, ülkemizde başarılı olamadı.

İkinci nesil de, ilk nesilden fazla uzak olmayan bir yol izleyerek Kangoo altyapısında yükseliyor ve genel hatlarda aynı kalıyor.

Yeni Citan'ın Tasarım Detayları

Yeni Citan'ın, Fransız kardeşinden ayrıldığı ana noktanın ön yüz olduğu görülüyor. Önde değişen ve Mercedes-Benz ailesine uygun tasarlanan tampon ve farlar, modelin premium algısını yükseltiyor

Arka profile baktığımızda dikkat çeken ana nokta şüphesiz aydınlatma grubu. Tamamen LED olarak karşımıza çıkan stop grubu Mercedes-Benz'in ufak dokunuşları arasında.

Yeni Citan'ın İç Mekanı

Citan'ın içine geçtiğimizde, önceki jenerasyona nazaran fazlasıyla gelişmiş bir tasarım görüyoruz. Model alt paketlerde standart bir radyo ve biraz daha fazla saklama alanı sunarken, daha fazla para vermeyi göze alırsanız günümüz standartlarında multimedya detaylarına kavuşuyorsunuz.

Marka sadece multimedya ve tasarımsal değişikliklerle kalmayıp modelin yalıtımını artırdığını de vurguluyor. Bu şekilde daha fazla konfor sunacak olan modelin, binek modellerle karşılaştırılabileceği belirtiliyor.

Yeni Citan'ın Motor Seçenekleri

Citan, LCV segmentindeki bir oyuncudan beklenileceği üzere dizel ve benzinli üniteler ile geliyor. 1.5 litre dizel ve 1.3 litre benzinli motorların farklı güç varyasyonları ile sunulan model, toplamda 5 seçenek ile karşımıza çıkıyor.

Dizel seçenekler 74, 94 ve 115 beygir olarak ayrılırken, benzinli ünite 101 ve 130 beygir olarak tercih edilebiliyor. Burada altı çizilmesi gereken bir nokta, modelin camlıvan, yani  5 koltuklu versiyonunun dizellerden sadece 94 beygirlik seçenek ile alınabilecek olması oluyor, benzinli seçeneklerin ise her ikisi de tercih edilebiliyor.

e-Citan

Citan'ın elektrikli seçeneği olarak konumlanacak e-Citan ise 44 kWs'lik bir batarya ile gelecek. 102 beygir güç, 245 Nm tork sunacak olan bu elektrikli model, maksimum 130 km/s hız yapabilecek ve WLTP verilerine göre 285 kilometre menzile sahip olacak.

Şehir içinde kargo şirketleri veya dağıtım yapacak işletmeler tarafından tercih unsuru olabilecek model, emisyon oranlarını düşürmeyi hedefleyecek. Şehir içi dolaşımda aktif kullanılan bu tip otomobillerde menzil kıstası önemli olduğu gibi şarj süreleri de önemli. e-Citan %10 şarjdan %80 seviyelerine 40 dakikada ulaşabilecek.

Yeni Citan'ın Fiyatı ve Satış Tarihi

Yeni Citan gelecek ayın ortalarında, Avrupa pazarı için siparişe açılacak, e-Citan ise 2022 yılının ikinci yarısından sonra karşımıza çıkacak. 23.800 Euro'nun altında olacağı belirtilen model makul bir fiyat etiketine sahip. Volkswagen'ın fiyat listesine baktığımızda, Caddy'nin Kargo versiyonunun 21.730 ve binek versiyonunun 26.614 Euro'dan başladığını görüyoruz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us