Yeni Polestar 1

Yeni Polestar 1

Yeni Polestar 1, yalnızca bir pile sahip olan plug-in hibrit otomobillerden biri değil, aynı zamanda hem oldukça zarif bir 2+2 coupe hem de pahalı ve lüks. Yeni Polestar 1'de bizi neler bekliyor? Detaylar haberimizde.

2021'de Yenilikler Neler?

Volvo'nun elektrikli ve performans odaklı yan markası Polestar, üretime başladığı ilk günden bu yana az fakat tatminkar satış rakamlarıyla yoluna devam ediyor. Ortalama otomobil fiyatlarının 150 bin dolar olduğu Polestar markası yıllık ortalama 150 araç satışı gerçekleştiriyor.

Bu 150 otomobilin içindeki en popüler modellerden biri ise şüphesiz Polestar 1 modeli oldu. Benzinli motorun yanında bulunan elektrikli motordan 85 Km menzil ve 603 beygir güç üreten Polestar 1 sağlam direksiyon hissiyatı ile sürüş zevkini artırıyor.

Elektrikli güç aktarma organı ve büyük pil takımı nedeniyle iç mekanda hacimden ödün verilmiş olsa da dış tasarımı ile bunu kapatmayı başaran Polestar 1 kendine has detaylarıyla gönlünüzü çalmayı hedefliyor.

2021 yılının sonuna doğru çıkması beklenen yeni model için sadece 25 adet üretilecek bir özel versiyon modelin bulunacağı Polestar 1'de altın teması vurgulacak. Bu özel seri ile araçta özel altın detayların bulunup jantlar ve dış trim malzemelerde seçenekler bulunacak.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Polestar 1'in kaputunun altında ön tarafta bir adet 2.0 litrelik dört silindirli içten yanmalı motor ve bir adet plug-in hibrit elektrikli motor bulunuyor. Arkaya geldiğimizde ise her biri 114 beygir güç üreten iki adet elektrikli motor yer alıyor.

Ön taraftaki motorlardan 375 beygir güç, arka taraftaki motorlardan 228 beygir güç alan Polestar 1 toplamda 603 beygir gücü ile sizi tatmin etmeyi başaracaktır. Yüksek beygir gücünün yanında 1000 Nm torku ise ağzımızı açık bıraktırıyor.

Sahip olduğu bu güçlü motoru 8 ileri tam otomatik şanzıman ile yönetebileceğiniz Polestar 1'i kullanmak oldukça keyifli görünüyor. Bununla birlikte EV modu ile tüm gücü arka tekerleklere aktarabiliyorsunuz.

Üzerinde gelen 21 inç büyüklüğündeki Pirelli P Zero lastikler ve elektronik olarak kontrol edilebilen süspansiyon sistemi ile yola adeta yapışan Yeni Polestar 1'in viraj performansı ise oldukça etkileyici.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Polestar 1'in iç mekanı Volvo modelleri S90 sedan ve V90 station wagon'lar ile birçok bileşeni ortaklaşa kullanıyor. Oldukça sofistike ve temiz duran bu iç tasarımı ben beğeniyorum.

Şık ön panel üzerinde karbon fiber ve krom kaplama karışımı iç mekanın lüks seviyesinin artmasını sağlıyor. İki renk tonunda satın alınabilen ön koltukların konfor seviyesi ise üst seviyede.

Fakat arka tarafta bulunan koltuklarda mecbur kalmadıkça seyahat etmeniz bir hayli zor. Çocuklar için yeterli hacme sahip diyebileceğimiz arka tarafta yetişkin bireyler için şansınızı zorlamanız gerekiyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Polestar 1'in ön konsolu üzerinde dikine yerleştirilmiş dokunmatik bir multimedya ekranı bulunuyor. Üzerinden kablosuz olarak Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı özelliklerine erişebildiğiniz bu ekranın kullanımı oldukça basit.

Sürücünün ön tarafında yer alan 12.3 inç büyüklüğündeki dijital gösterge ekranının da grafikleri ekran çözünürlüğü oldukça iyi.

Bununla birlikte bağlantı ekipmanları arasında ön konsol üzerinde iki adet USB bağlantı noktası bulunuyor. Ses sistemi tarafında ise böylesine lüks bir otomobile yakışır şekilde Bowers & Wilkins premium ses sistemi yer alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Polestar 1'de Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi tarafından herhangi bir çarpışma testi henüz yapılmadı. Volvo'nun sağlamlık konusunda yıllar boyu kendini kanıtlayan kullanıcı deneyimlerini göz önüne aldığımızda bir çarpışma testine çok da ihtiyacımızın olmadığını anlayabiliyoruz.

Yeni Polestar 1'de standart olarak bulunan güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Yaya algılamalı otomatik acil frenleme
  • Şeritte kalma yardımı ile Şeritten ayrılma uyarısı
  • Yarı otonom sürüş modu ile Adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us