En Sağlam Elektrikli Volvo EX90 Tanıltıldı

En Sağlam Elektrikli Volvo EX90 Tanıltıldı

Dünyada sağlam otomobil denildiğinde akıllara ilk gelen marka Volvo, lüks SUV segment modeli tamamen elektrikli EX90'ı tanıttı.

Uzunca bir süredir ne zaman çıkacağı konusunda otomobil piyasasını bir hayli merakta bırakan Volvo, nihayet bu oyundan vazgeçip tamamen elektrikli otomobili tanıttı. İçten yanmalı motora sahip popüler SUV modeli XC90'ın elektrikli versiyonu olacak olan EX90, gerek dış tasarım gerekse iç tasarımda kardeşinden ayrılıyor.

Yalnızca elektrikli motorda değil, güvenlik ve sürücü yardımcı özelliklerinde de atağa geçen Volvo, Yeni EX90'da üstün tarama kabiliyetine sahip olan lidar sensörler kullanıyor.

Tasarımın, klasik Volvo çizgilerinden pek uzaklaşmadığı Yeni Volvo EX90'ın etkileyici görünüşü karşısında rakip modeller nasıl bir hamle yapacak merak ediyoruz.

Yüksek Menzil

Sahip olduğu yüksek menzili 111 kWh'lik bataryalarına borçlu olan Yeni Volvo EX90, dört tekerden çekiş sistemine sahip olan versiyonunda toplamda 408 beygir güç 70 Nm tork elde edebiliyor.

Performance versiyonunda ise bu motor gücü 517 beygire çıkıp tork tarafında 910 Nm gibi etkileyici bir değer sunuluyor. Bu motor gücüyle Yeni Volvo EX90 sıfırdan yüze 4,9 saniyede çıkmayı başarıyor.

Menzil konusunda da başarılı olan EX90, tam dolu bataryalarla 600 km uzunluğunda sürüş menzili sunuyor. Bataryalar ise yüzde 10'dan yüzde 80'e 30 dakikada şarj olabiliyor.

İç mekanda ise devasa ekranlara teslim olan Volvo EX90'ın ön konsolu üzerinde 14,5 inç büyüklüğünde dokunmatik bir ekran bulunuyor. Yapay zekanın da kullanımınızda olduğu bu ekran üzerinden araçla ilgili tüm ayarlarınızı gerçekleştirebiliyorsunuz.

Buna ek olarak, Apple CarPlay ve Android Auto'nun yanı sıra 5G bağlantısı da bu ekran üzerinden kullanıcılara sunuluyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Yeni Skoda Octavia e-Tec

Yeni Skoda Octavia e-Tec

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us