Chery Türkiye'deki Kalitesiz Algısını Yıkmaya Geliyor

Chery Türkiye'deki Kalitesiz Algısını Yıkmaya Geliyor

Ülkemizde Çin üretimi markalar ile alakalı kalitesiz oldukları yönünde bir önyargı bulunuyor. Bu önyargıdan Çin’li otomobil üreticileri de nasibini almış durumda. Zamanında birkaç modeli ile Türkiye pazarına giren ancak tutunamayan Chery, yeni ve iddialı modelleriyle “Kalitesiz” algısını yıkmak için yeniden geliyor.

Günümüzde her sektörden markaların neredeyse tamamı Çin’de üretim yapıyor. İşçiliğin oldukça ucuz olduğu Çin’de üretilen Avrupalı markalar için insanlar oldukça yüksek bedelleri gözden çıkarırken, Çin menşeli bir marka ise kalitesiz olarak görülüyor. Bu durum tüm sektörlerde olduğu gibi otomobil sektöründe de böyle.

10 yıl önce birkaç modeli ile Türkiye pazarına adım atan Çinli otomobil markası Chery bu algının kurbanı olmuştu. Elbette markanın Türkiye pazarına sunduğu modellerinin de tutulmama konusunda payı büyük. Bir örnek vermek gerekirse Chery Türkiye pazarında Tiggo, Alia, Kimo gibi modellerini satışa sundu. Bu modellerle düşük fiyat politikasıyla satış yapmak hedeflense de otomobillerin ne görüntüsü ne de kalitesi ülkemiz standartlarında başarılı satış rakamları elde etmesine yetmedi.

Chery yetkililerinin yapmış olduğu açıklamaya göre, marka gelecek planları arasına Avrupa’ya yeniden açılma hedefini koydu. Bu hedefin en önemli ayağı da Türkiye olacak. Chery hem Türkiye’de daha kaliteli ve kullanışlı otomobillerle yüksek satış rakamları yakalamayı, hem de Avrupa’ya gönderilecek olan otomobilleri üretmeyi planlıyor.

Önümüzdeki 5 yıl içinde hayata geçirilmesi planlanan hedeflerde, Türkiye’de bir üretim tesisi kurmak yer alıyor. Bu üretim tesisinde markanın hem yenilenmiş hem de yeni modelleri üretilecek. Otomobil üreticileri için ciddi bir Pazar haline gelen Türkiye’de üretilen bu otomobiller, Türkiye pazarında nakliye maliyeti minimize edildiğinden nispeten daha uygun fiyata satılabilecek. Ayrıca jeopolitik konumu gereği Avrupa’ya her türlü ulaşım imkanı sağlayan Türkiye’de üretilen otomobiller, kolaylıkla Avrupa pazarına ulaştırılabilecek.

Chery yetkilileri de Türkiye için 10 yıl önce yaptıkları hatanın farkında. “Kalitesiz” algısının oluşmasında suçu kendinde bulan Chery, artık Türkiye’ye en gelişmiş modellerini getirecek. Marka ilk etapta önümüzdeki yıl Türkiye’de yenilenen Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 pro ile Türkiye için tamamen yeni bir otomobil olan Omoda 5’i satışa sunmayı planlıyor.

Söz konusu bu modeller SUV ve Crossover sınıfında otomobiller olacak. Dünya genelinde olduğu gibi otomobil satışlarında ilginin Türkiye’de de bu modellere kaydığının farkında olan Chery, yepyeni ve modernize edilmiş modelleriyle Türkiye’de ilgi görmeyi bekliyor. İlerleyen aşamalarda ise yeni dünyanın yeni gözdesi tamamen elektrikli otomobiller de Türkiye’ye gelecek.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us