Mustang Genleri 2024 Dark Horse İle Değişiyor

Mustang Genleri 2024 Dark Horse İle Değişiyor

Ford Mustang, klasikleşmiş spor Amerikan otomobili denince ilk akla gelen otomobillerden bir tanesi. Filmlere dahi konu olmuş ve otomobil dünyasının en saygın modellerinden biri olan Mustang, genetiği değiştirilmiş bir modelle geliyor. 2024 yılında piyasaya çıkacak olan Ford Mustang Dark Horse, geçmişten süregelen geleneğin dışında özellikler barındırıyor.

Amerikan spor arabaları, aşırı hızlı otomobil üretme kaygısından doğmadı. Amerikanlar, İtalyalı rakipleri gibi hızlı değil, daha çok günlük kullanıma uygun, çoğu zaman üstü açık havalı otomobiller oldu. 1969 yılında üretilen ilk Mustang modeli 5,8 litrelik devasa bir V8 motora sahip olmasına karşın 250 HP gibi bir güç üretebiliyordu. Zamanın teknolojisine göre güçlü otomobiller olsa da süper spor performansından da uzaktı.

Gelişen teknolojiyle birlikte Ford Mustang de gelişti ancak hiçbir zaman bir yarış otomobili genleri taşımadı. Ford Mustang modelini her zaman ilk gün olduğu gibi havalı yol otomobili olarak gördü. Ancak 2024 Ford Mustang Dark Horse ile işler değişecek. Geçmişten gelen Mustang geleneklerini yerle bir edecek olan Ford Mustang Dark Horse, tamam bir pist canavarı olarak tasarlandı.

Ford Mustang modelini her zaman daha ehli bir otomobil olarak tasarlar. Standart bir Mustang her ihtiyacınıza cevap verebilecek bir yol otomobilidir. Onu daha hırçın halet getiren ise bu zamana kadar Shelby imzası olmuştu. Bundan önceki Mustang modellerini daha hızlı ve hırçın hale getiren Shelby bile Dark Horse modelini hayranlıkla izleyecek.

Ford Mustang Dark Horse fabrikadadan 500 beygir güç üretebilen 5.2 litrelik bir V8 motor ile çıkacak. Tam 500 beygir güç üreten bu dev motor herhangi bir aşırı besleme elemenı kullanmıyor. Bu zamana kadar üretilen en güçlü atmosferik motor olduğu söylenen bu V8, otomobil tutkunlarının uykularını kaçıracak cinsten. Ford günümüzde üretilen otomobillerde artık mumla aradığımız bu motoru yeni Dark Horse modelinde kullanacak.

Söylentilere göre Ford Mustang Dark Horse, S ve R olmak üzere iki farklı versiyonla satışa sunulacak. S versiyonu günlük kullanıma uygun, trafiğe çıkabilecek donanım ve standartları taşıyor olacak. Dark Horse R ise tam bir pist canavarı olacak. R versiyonu, tüm gereksiz ağırlıklardan kurtulmuş, daha hafif ve hızlı bir otomobil olacak. Özetlemek gerekirse S versiyonu daha çok hafta sonları keyfi ve arada pistte gazlamak için uygun bir otomobil gibi görünürken, R versiyonu ise tam bir yarış otomobili olacak.

Ford Mustang Dark Horse’un 500 beygirlik V8’ine 2 farklı şanzıman seçeneği eşlik edecek. İlk seçenek 6 ileri manuel  şanzıman olurken, bir diğeri ise Ford’un 10 ileri otomatik şanzımanı olacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us