Mercedes-AMG One Nürburgring'de Görüntülendi

Mercedes-AMG One Nürburgring'de Görüntülendi

Mercedes-AMG One şüphesiz ki AMG'nin en önemli modellerinden biri olarak konumlanacak. 5 yıldır geliştirilme sürecinde olan otomobili aralıksız test ediliyor, geliştiriliyor ve tahminlere göre nihayet finale doğru ilerliyor. Sınırlı üretimi ve 1.6 motorundan çıkardığı olağanüstü gücü ile teknik bir şaheser niteliği taşıyacak AMG One'a daha detaylı bakalım.

Akıcı Çizgiler

Mercedes-AMG One bu uzun test süresi içerisinde Lawis Hamilton gibi pilotlar tarafından kullanıldı, birçok görüntüsü yayınlandı, fakat hiçbiri asıl odak noktası olan pistte çekilenler kadar etkileyici değildi. AMG One'ı doğal ortamında gördüğümüz fotoğraflarda bir çok detayı çok daha rahat kavrayabiliyoruz.

Aerodinamik adına bolca hava giriş çıkışı bulunduran ve aynı zamanda sade tasarımı sayesinde oldukça zarif görünen model pistte fotoğraflanması ardından tanıtım görsellerinde görünen modelin ile birebir aynı çizgiler barındırdığını ortaya çıkıyor.

Sade ön yüzün büyük bölümünü hava giriş çıkışları kaplıyor, bu agresif görüntüyü sade tasarımına rağmen oldukça sportif görünen far grubu tamamlıyor. Otomobilin tavanında bulunan scoop ve LaFerrari 'yi andıran ayna tasarımı dikkat çeken ana unsurlar oluyor.

Yan yüzden ise yine efsane AMG modellerinden olan CLK GTR 'ı fazlasıyla andıran model yumuşak hatlarıyla saatlerce izlenebilecek bir görünüm oluşturuyor. 10 kollu jantlar bu görüntüye eşlik ederken kapıların yanlarındaki hava girişleri rüzgarın geçişini sağlıyor. Saklanan kapı kolu tasarıma entegre olarak otomobilin rüzgar direncinin azalmasına katkıda bulunuyor.

Bir GTR One 'a arkadan bakıyorsanız ilk dikkat çekici parça devasa ve hareketli spoiler oluyor, hıza göre pozisyon alan spoiler ortada köpek balığı yüzgecine benzer yapının yardığı havayı basma kuvveti olarak kullanıyor ve tutuşa çok büyük yarar sağlıyor. 3 parçalı arka aydınlatma grubu yapısı ile modelin imzalarından biri olma özelliği taşıyor fakat pistte görüntülenen modelde yuvarlak formlu olarak gizleniyor. Aynı zamanda dev difüzör spoilerin görevine destek sağlarken 2 küçük 1 büyük çıkışlı egzozlar küçük hacimli motorun egzoz gazını dışarıya aktarıyor.

F1 Teknolojisi ile Ulaşılan Performans

Mercedes-AMG One Formula 1 'de kullanılan motor teknolojisini kullanıyor. 2015 yılında Hamilton pilotajında kullanılan F1 aracındaki 1.6 litre V6 motora ev sahipliği yapan otomobil içerisinde bu motoru destekleyen 4 adet elektrikli ünite de barındırıyor. Resmi bir veri gelmemesine karşın AMG-One modelinin bu üniteden 1.000 beygir üzerinde güç elde etmesi bekleniyor.

Mercedes-AMG One'ın Fiyatı ve Satış Tarihi

Mercedes-AMG One'ın yüksek performansı ve üstün mühendisliği ile düşük bir fiyata sahip olması elbette beklenmiyor. Bir Mercedes-AMG One sahibi olmak istediğinizde ödemeniz gereken tutar 2.7 milyon dolar. Fakat şu an bu paraya sahip olsanız bile bu otomobili satın alamıyorsunuz, sebebi ise sadece 275 adet üretilmiş olan modelin tümünün satılmış olması. Şu an bildiğimiz üzere bu müşteriler arasında bir tane de Türk var dolayısı ile AMG One Türkiye topraklarında da olacak. Mercedes-AMG One önümüzdeki süreçte kesinlikle koleksiyonerlerin gözdesi modellerden biri olacaktır, bu sebeple bahsettiğimiz fiyat gün geçtikçe daha fazla yükselecektir.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us