Aston Martin DBX Daha Güçlü Bir Versiyona Kavuşuyor

Aston Martin DBX Daha Güçlü Bir Versiyona Kavuşuyor

İngiliz marka Aston Martin geçtiğimiz dönemlerde çıkardığı SUV model DBX ile dikkatleri üzerine toplamıştı. Ferrari'nin de bu furyaya katılmasıyla anladığımız üzere SUV modeller gerçek bir sektör şartı haline geldi.

SUV modellerin satış adetlerinin çok ciddi oranlara ulaşması neticesinde pastadan pay almak isteyen markalar hızla bu karoser tipine yoğunlaştı. Son yıllarda hiç olmadığı kadar lüks ve hızlı seçeneklere kavuşan SUV modeller kendi aralarında diğer bütün karoser tiplerinden ayrışarak bir mücadele içine girişti. Bu akıma kapılan dikkat çekici başlıca markalar konumuz olan Aston Martin, Rolls-Royce ve Lamborgihini gibi üreticiler olurken Lamborgihini kendi konseptinde bir giriş yapması sonucu SUV modeller arasında ayrı bir alt başlık oluştu.

Performanslı SUV modellerini ele almak istediğimizde her markadan birkaç seçenek bulmak mümkün oluyor fakat en tepeye baktığımızda Urus, Cayanne Turbo GT gibi modeller ile karşılaşıyoruz. Buradaki hız sıralamasını değiştirme iddiası ile gelen İngiliz temelli üretici Aston Martin, DBX S'in "dünyanın en güçlü SUV modeli" olacağı iddiasıyla geliyor. Model hakkında bir teaser görüntü yayınlayan üretici iddiasının arkasında durabilirse buradaki rekabet çok daha sıkı noktalara ulaşabilir.

Bahsi geçen teaser görüntü Aston Martin'in Facebook hesabı üzerinden yayınlanıyor. Görüntüleri incelediğimizde fazla detaya ulaşamasakta en temel üç fark arka tarafta ciddi boyutlarda görünen difüzör, standart modelde bulunmayan jantlar ve ön yüzde yaşanan hat değişimleri oluyor.

Aston Martin iddiasını koruyabilir mi bilmiyoruz ama rakiplerinin çok ciddi olduğu kesin. Hız ve SUV kavramları yan yana geldiğinde akla gelen ilk model olan Lamborgihini Urus 650 beygir güç çıkışı verirken 0-100 hızlanmasını 3.6 saniyede tamamlıyor. Bu onurlu görevi yerine getirmek üzere otomobilin kalbine yerleştirilecek olan ünite kesinleşmiş olmasa da Aston Martin'in hali hazırda kendisinin ürettiği ve DB11 modelinde kullandığı çift turbo V12 motorunu kullanabileceği düşünülüyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us