Lamborghini İçten Yanmalılar İçin Sona Yaklaşıyor

Lamborghini İçten Yanmalılar İçin Sona Yaklaşıyor

Lamborghini çok uzak olmayan bir zamanda elektrifikasyon planlarını açıklamış ve bizde sitemizde bu konuya bir yer ayırmıştık. Sektör gün geçtikçe içten yanmalılara veda ederken, Lamborghini de bu planları doğrultusunda "geleneksel ünitelere" veda etmeye hazırlanıyor.

Automotive News Europe cephesinden aktarılan bilgilere göre Lamborghini CEO'su Stephan Winkelmann, 2022 yılının "sadece içten yanmalı" olarak satın alınabilecek son Lamborghini'lerin yılı olduğunu vurguluyor. İtalyan marka elektrik destekli ilk modelini 2023 yılında ortaya çıkaracakken, tam elektrikli model için 2025 tarihi gösteriliyor.

Markanın yatırım tablosunda plug-in hibrit modeller için ayrılan meblağın 1,5 milyar euro olduğu öne sürülüyor. Elektriğe geçişe fazlasıyla önem veren markanın günlük kullanım için 4 kapılı bir model üzerinde durduğu de öne sürülüyor.

Sitemizde de yer verdiğimiz önemli ve üst düzey markaların geçtiğimiz yıl için yaptığı satış rekoru açıklamalarına İtalyan üretici de bir ekleme yapıyor. 2021 yılında 8.405 adet otomobil teslim eden markanın satışlarının %60'ı  5.021 adet satış yakalayan Urus modeli tarafından gerçekleştiriliyor. Toparlamak gerekirse petrol headleri üzen elektriğe geçiş ve markaların daha yüksek satışlar yapmak adına kendi rotaları dışında modeller üretip satmaları üzücü olmasının yanında başarılı da oluyor.

Dünya genelinde getirilen yeni düzenlemeler ve kullanıcı tercihleri otomotiv sektörünü hiç olmadığı kadar hızlı bir değişim sürecine sürüklüyor. Önümüzdeki on yıllarda markaların ve otomobillerin 100 yıldır olmadığı kadar hızlı bir değişim sürecine gireceği Lamborghini gibi kendi sınıfında başı çeken markaların yaptığı açıklamalar neticesinde kesinleşiyor. Ferrari'nin SUV üreteceği, Lamborghini'nin 4 kapılı modeller üzerinde çalışacağı yılları görmek istemesem de benzer bir senaryo çerçevesinde Panemera, Taycan ve Cayanne gibi modelleri ortaya çıkarmış olan Porsche örneğinin başarılı olduğunu da kabul etmekte fayda var...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us