2022 McLaren Artura

McLaren, bugüne kadarki tüm bilgi birikimini ve tecrübesiyle harmanladığı, ortadan motorlu, hibritleşmiş ve heykelsi duruşa sahip süper spor otomobili Artura ile 2022 yılında geleceği kucaklıyor.

2022'de Yenilikler Neler?

McLaren tarafından yeni tanıtılan ve 2022 yılında piyasaya çıkması hedeflenen ortadan motorlu, iki kişilik süper spor yüksek performanslı otomobil modeli Artura, daha ilk günden otomobil piyasasına damgasını vurmayı başarıyor.

Yeni bir hafif platform üzerinde geliştirilen McLaren Artura'da içten yanmalı motor seçeneklerinin yanında bir de plug-in hibrit motor seçeneği yer alacak. Gerçekten böylesine güçlü ve performanslı bir otomobilde elektrikli motor seçeneklerini görmeye başlamak geleceğin nasıl şekilleneceği hakkında bizlere ipucu veriyor.

McLaren Artura'da ilk olarak, çift turboşarjlı bir adet V-6 ve bir adet bataryaya sahip elektrik motoruna sahip güç aktarma organı yer alacak. Bu ikili bileşikten 671 beygir güç ve 722 Nm tork elde edilecek. Performans tarafındaki tahminler, bu motorun 0'dan 100'e 3.0 saniyede çıkabileceğini söylese de gerçek değerleri McLaren Artura piste çıktığı zaman göreceğiz.

Konfor ve kalite bakımından daha net bir kıyas yapmak için, McLaren markasının popüler modeli 720S'den daha geniş bir iç mekan ve daha kaliteli hissettiren malzemeler kullanılacağı söylenen Artura için, müşteriler ve otomobil severler şimdiden sabırsızlanıyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

2022 McLaren Artura, bünyesinde yer alan hibrit motoru sayesinde toplamda 671 beygir güç ve 722 Nm tork üreten harikulade güce sahip. Çift turbo V-6 ve elektrikli motor tarafından desteklenen Artura, bu gücü sekiz ileri çift kavramalı otomatik şanzıman muhafazasına yerleştirilmiş vir e-motorla destekliyor.

McLaren Artura'nın arka tarafında yer alan 7.4 kWh lityum iyon pil paketi sayesinde sadece içten yanmalı motorun gücüne ihtiyaç duymuyor ve her an ayağınızın altında hazır bekleyen devasa gücü size kolay şekilde sunuyor.

Aynı zamanda 2022 McLaren Artura, 0'dan 100'e 3.0 saniyede çıkmayı hedefliyor. Sırasıyla 200 ve 300 km/h hızlara ise 8.3 ve 21.5 saniyede çıkmayı hedefleyerek, otomobil camiasında saygıyı sonuna kadar hak ediyor.

2022 McLaren Artura'nın çıkabileceği en yüksek hız ise 328 km/h ile sınırlandırılmış durumda. Artura aynı zamanda bugüne kadar üretilen McLaren modellerinden daha hafif olması amacıyla, sıfırdan tasarlanan Carbon Lightweight Architecture (MCLA) üzerinde yaratılan ilk McLaren modeli olmasıyla ön plana çıkıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2022 McLaren Artura, McLaren'in moda öncesi işlev yaklaşımını büyük ölçüde gösteriyor. Önceki McLaren modellerinden de hatırlayacağınız gibi, işlevsellikten uzak, daha çok sadece pistlerde kullanılmak üzere tasarlanan iç mekanlar kullanılıyordu.

McLaren Artura ise günlük kullanıma da uygun iç mekan tasarımı ile onu caddelerde daha sık görebilmemize olanak sağlıyor. Ayrıca diğer modellerin aksine, karbon fiber görüntüsünü de daha az görüyorsunuz.

Elektrikli şekilde ayarlanabilen koltuklar standart olarak geliyor ve McLaren, ister yarış pistinde olun ister caddede, her zaman en iyi oturma ve görüş pozisyonunu kazanmanız için koltuklarını özel olarak tasarlıyor.

2022 McLaren Artura'nın orta kısımda yer alan motoru nedeniyle arka kısımda bir bagaj söz konusu değil. Artura'nın ön tarafında yer alan bagajı McLaren GT kadar geniş olmasa da, 160 litre ile ortalama bir bagaj hacmi sunduğunu söyleyebiliriz.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Bir McLaren sahibi olurken düşünülen en son şeylerden biri multimedya olabilir. 2022 McLaren Artura, belirgin şekilde konumlandırılmış dizayna ve geleneksel özelliklere sahip 8.0 inç büyüklüğünde dikey yerleştirilmiş bir adet dokunmatik multimedya ekranı ile birlikte geliyor.

Buna ek olarak Bluetooth bağlantısı, yerleşik navigasyon ve SiriusXM uydu radyosu, 2022 McLaren Artura'da standart olarak geliyor. Elbette böylesine güçlü ve performanslı bir otomobilde bu tarz ekipmanlar ile ağırlığın artacağını düşünen müşteriler için, istenirse bu özellikler satın alınmayabiliyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2022 McLaren Artura, her ne kadar süper otomobil statüsüne sahip olsa da birkaç sürücü yardımcı özellik teknolojisine sahip olarak geliyor. Bununla birlikte böylesine hızlı ve güçlü bir otomobilin herhangi bir çarpışma testine tabi tutulmayacağını da eklememiz gerekiyor.

2022 McLaren Artura'da gelen standart güvenlik özellikleri şunları içeriyor;

  • Mevcut uyarlanabilir hız sabitleyici
  • Mevcut otomatik uzun farlar
  • Mevcut yol işareti tanıma

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us