Caddelerin Yarış Otomobili - McLaren GT

Tamamen karbon şasi ile beraber gelen performans duygusunu gerçek anlamda yaşamak isteyen herkesi kendisine hayran bırakan, caddelerin yarış otomobili McLaren GT.

2021'de Yenilikler Neler?

2021 McLaren GT, aynı lüks ve güç seviyesindeki Bentley ve Aston Martin gibi hızlı otomobiller ile rekabet etmek için tasarlanıyor. Yüksek performansıyla birleştirdiği üstün sürüş konforu ise onun gerçek anlamda caddelerin yarış otomobili sıfatını almasını sağlıyor.

GT modeli, diğer McLaren modelleriyle kıyaslandığında onlara göre daha fazla küçük eşya gözü sunuyor. McLaren GT, hem üstün konforu hem de kullanışlı küçük eşya gözleri sayesinde günlük kullanım bir spor otomobil ihtiyacını tek başına karşılıyor.

McLaren GT'nin hem daha yakışıklı görünmesine hem de performansını geliştirmesine yarayan, önde 20 inç, arkada 21 inçlik jantlarla oldukça dikkat çekici bir hale geliyor. Bir McLaren modelinin en ilgi çekici yeri ise şüphesiz arka tarafı oluyor.

Büyük sabit bir kanat, ince LED stoplar ve büyük arka difüzörün üzerindeki büyük egzoz çıkışları ile McLaren GT bir sanat eseri gibi gözüküyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

McLaren, GT'yi  612 beygir güc ve 630 Nm tork üreten turboşarjlı 4.0 litrelik bir V-8 motor ile donatıyor. Tüm gücü arka tekerleklere ileten McLaren GT, bu motoru yedi ileri otomatik şanzıman ile yönetiyor.

0'dan 100'e 3.1 saniyede çıkmayı başaran McLaren GT, bu kadar ciddi hızlanmalarda yola çok daha iyi şekilde tutunmasını sağlayan bir dizi güvenlik ve sürücü yardımcı özellikleri sunuyor. Sahip olduğu bu özelliklerin sonucunda otomobilin sürüş kalitesi, onu günlük kullanım için seçmenizi sağlayacak kadar güzel.

Ayrıca, yol türüne ya da o anki isteğinize göre seçebildiğiniz sürüş modları da McLaren GT'de sunulan özellikler arasında yer alıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

McLaren GT'nin yukarıya doğru açılan kapılarından ve yüksek şasi eşiğinden içeriye girdiğiniz anda, bir spor otomobilden bekleyeceğiniz gibi dar ve kapalı bir iç mekan tasarımı ile karşılaşıyoruz. McLaren GT bu tasarım nedeniyle diğer spor otomobiller arasında dezavantaj kazanıyor.

GT, kabin iç mekanı konusunda diğer McLaren modelleri ile kıyaslandığında lüks öğelerin artırılması dikkat çekiyor. Ayrıca, normal şartlarda bu tarz bir otomobilde bulunmasının mümkün olmadığı, otomatik açılır cam tavan ve ısıtma-soğutmalı koltuklar McLaren GT'de opsiyonel olarak sunuluyor.

Ön konsolun tam ortasında dikine yerleştirilmiş bir dokunmatik multimedya ekranı yer alıyor. Bu ekran üzerinden otomobile ait tüm bilgileri görebiliyorsunuz. Klima kontrol ünitesine de bu ekran üzerinden ulaşım sağlanıyor.

Konsolun alt tarafına indiğimizde ise McLaren GT'nin sürüş modlarına ve vites seçimlerine ait tuş takımlarını görüyoruz. Kabin içi her ne kadar iki kişilik olsa da, yalnızca bir adet bardaklık bulunması ilginç bir detay oluyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

McLaren GT'nin ön konsolu üzerinde bulunan dikey yerleştirilmiş 7.0 inçlik dokunmatik multimedya ekranı içinde otomobilin ve markanın genel tarzıyla ilişkili olan bir işletim sistemi geliyor.

Grafiklerin iyi ve dokunma tepkimesinin yeterli olduğu bu ekran üzerinden otomobile ait tüm ayarlamaları pratik şekilde yapabiliyorsunuz. Yerleşik olarak gelen navigasyonu kullanabileceğiniz gibi Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı servislerini de kullanabiliyorsunuz.

Bluetooth bağlantısı seçeneğinin de sunulduğu McLaren GT'nin en popüler özelliği ise 12 hoparlörlü Bowers & Wilkins premium ses sistemi oluyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni McLaren GT herhangi bir bağımsız test kuruluşu tarafından bir çarpışma testine tabi tutulmuyor. Bunun sonucunda çarpışma anında nasıl bir sonuçla karşılacağımızı bilemiyoruz. Ne yazık ki, kör nokta izleme sistemi, ayarlanabilir hız sabitleyici ve çarpışma önleyici sistem gibi gelişmiş sürücü yardımcı özellikleri de McLaren GT'de bulunmuyor.

McLaren GT'de bulunan temel güvenlik özellikleri şunları içeriyor;

  • Geri görüş kamerası

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

2022 McLaren Artura

Ferrari de Kimmiş? Stage 3 McLaren 570s

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us