2021 Jaguar XF

İngiliz otomobil markası Jaguar'ın, sedan karoserdeki amiral gemisi XF, 2021 yılında performans ve lüks beklentilerini biraz daha artırarak bir takım güncellemeler ile kullanıcıları karşılamaya hazırlanıyor.

2021'de Yenilikler Neler?

Jaguar, orta boy sedan modeli XF'i hem tasarımsal olarak güncellerken fiyatını da düşürdü. Ancak bu indirimin peşi sıra daha önce opsiyonlar listesinde yer alan süper şarjlı V-6'yı da seriden çıkardı. 2021 Jaguar XF ile birlikte yalnızca daha az güçlü turbo beslemeli motor yer alacak.

Bu turboşarjlı dört silindirli motor, rakipleri arasında bulunan BMW 5 Serisi ve Mercedes-Benz E Sınıfı gibi otomobillerin altı silindirli motor seçenekleri karşısında nasıl bir mücadele verecek bunu ilerleyen günlerde göreceğiz.

2021'de gelen yenilikler arasında, yeniden tasarlanmış ön ve arka tamponlar ve yeni jant tasarımları gibi kozmetik iyileştirmeler ve bir takım teknolojik gelişmeler bulunuyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

2021 Jaguar XF, iki farklı güç ile birlikte gelen turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirden güç alıyor. P250 versiyonu 246 beygir güç üretirken, P300 modeli 296 beygir güç üretiyor. Her iki motor seçeneği de sekiz ileri otomatik şanzıman ile gelse de yalnızca daha az güce sahip olan P250 modeli arkadan veya dört tekerden çekiş sistemi ile tercih edilebiliyor.

2021 Jaguar XF P300 modeli ise yalnızca dört tekerden çekiş sistemi ile birlikte alınabiliyor. Sürüş deneyimi ve sürüş zevki konusunda yüz yıllardan bu yana gelen üstün Jaguar mühendisliğini kanıtlayan XF, ister yolda olun ister pistte, sizi hiçbir zaman mutsuz etmiyor.

V-6 motor seçeneğinin kaldırılmış olması XF için bir eksi puan gibi dursa da bu dezavantajı plug-in hibrit ya da tamamen elektrikli bir XF modeli ile telafi etmesi muhtemel gözüküyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2021 Jaguar XF, dışarıda olduğu gibi iç mekanda da biz dizi makyaj operasyonu geçiriyor. Gösterge paneli, orta konsol ve vites kolu değiştiği fark edilen ilk detaylardan birkaçı oluyor. Yeni Jaguar XF'da şimdi, yeni vites kolunun yanında, kullanılmadığında konsolun içine gömülen bir sürüş modu seçicisi bulunuyor.

Jaguar, bağımsız iki bölgeli klima kontrol ünitesini de elden geçirdi. Yeniden tasarlanan ön konsol, yeni standart bir kablosuz şarj standına ev sahipliği yapıyor. Küçük eşya gözleri konusunda da daha fazla depolama alanı ile XF'in kullanışlılığına da katkı sunuluyor.

Ön koltuklar bir önceki XF'e göre daha genişlerken ısıtma ve soğutma özelliklerine de sahip olmaya devam ediyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Jaguar, bütün XF modellerinde kavisli tasarımıyla 11,4 inç büyüklüğünde dokunmatik bir multimedya ekranıyla donatıyor. Bu multimedya ekranında, Land Rover markasının da tercihi olan Pivi Pro işletim sistemi kullanılıyor.

Kablosuz güncellemeleri de destekleyen XF'de standart olarak Apple CarPlay ve Android Auto bağlantıları ve 12 hoparlörlü Meridian Stero ses sistemi sunuluyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

2021 Jaguar XF'de İngiliz kalitesi ve güvenliğinden taviz vermeyen birçok güvenlik ve sürüş yardımı desteği bulunuyor. Temel güvenlik özellikleri arasında;

  • Önden çarpışma uyarısı ve otomatik acil durum freni mevcuttur
  • Mevcut kör nokta izleme ve çapraz trafik uyarısı
  • Mevcut şeritten ayrılma uyarısı ve şerit tutma yardımı

sistemleri ile sürücü ve yayaların güvenliği sağlanıyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Jaguar F-Pace SVR

Yeni Jaguar F-Pace SVR

Yeni Jaguar F-Type

Yeni Jaguar F-Type

2021 Jaguar E-Pace

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us