2021 Subaru Outback

Subaru'nun Outback Station wagon ile bulduğu başarılı formülü, rakiplerinin birçoğu tarafından taklit edildi, ancak hiçbiri Subaru kadar başarılı olamadı. Başarının yegane formülü Outback, 2021 yılında yenilenen özellikleri ve gelişen teknolojisi ile yollarda!

2021'de Yenilikler Neler?

Yerden yüksek cesur ve her an maceraya hazır duruşu, standart olarak sunulan dört tekerden çekiş sistemi ve istemediğiniz kadar eşya koyabileceğiniz kargo alanları ile 2021 Subaru Outback, zirvedeki yerini korumaya devam ediyor.

2021 Subaru Outback'de iki adet dört silindirli motor sunuluyor. Bu motorlardan biri turbosu olmayan 2,5 litre hacminde atmosferik ve bir tık daha lezzetli 2,4 litre turboşarjlı motor oluyor.

Yol tutuşu ve sürüş dinamikleri konusunda her ne kadar bir binek Subaru kadar atik ve çevik olmasa da engebeli arazide aileniz ile birlikte hafif bir off road zevkini tatmak için de oldukça zevkli ve istekli duruyor.

Subaru Outback, 2020 yılında sıfırdan yeniden tasarlanmıştı. Bu nedenle 2021 yılı için Subaru yalnızca üç adet küçük değişiklik yaptı: Adaptif farlar, arka koltuklar için hatırlatma sistemi ve bir emniyet kemeri uyarı ışığı ve zili serinin tamamında standart olarak sunuluyor.

Standart olarak sunulan donanım seviyesinde 182 beygirlik dört silindirli motor bulunsa da turboşarj destekli 260 beygirlik bir seçenek de bulunuyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

2021 Subaru Outback serisinde iki adet dört silindirli motor bulunuyor. Bunlardan birincisi standart olarak sunulan 2,5 litre hacminde 182 beygir gücündeki atmosferik motor iken bir diğeri 2,4 litre hacminde turboşarjlı 260 beyir gücündeki motor oluyor. Her iki motor kombinasyonunu da sekiz ileri vites oranlamasına sahip CVT otomatik şanzıman eşlik ediyor.

Tüm Subaru Outback modelleri bir Subaru klasiği olan dört tekerden çekiş sistemine sahiptir. Bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan test sürüşlerini referans aldığımızda, standart güç aktarma organı mütevazi bir otomobil hissi veriyor. Ancak bir üst donanımda yer alan turbo beslemeli 260 beygir gücündeki motorun hızlanması gayet tatmin edici olduğunu söylememiz gerekir.

Elbette Subaru Outback'i tercih eden kullanıcıların büyük bir çoğunluğu bu otomobilin düz yoldaki performansından çok engebeli arazideki kabiliyetleri için tercih ediyor. Yerden 22 cm yüksek şasi ve kendisini ispatlamış dört tekerden çekiş sistemi ile sert hava koşullarında ve hatta dev çukurların içinde dahi üstün bir performans sunuyor.

Aynı şekilde, sahip olduğu süspansiyon sistemi uysal bir sürüş deneyimi sağlarken direksiyon tepkileri gayet tatmin edici. Ancak, her iki Outback modeli de herhangi bir atletizmden yoksundur, bu da geçmişte WRX sahibi olmuş kimselerin Outback'e geçişinde hayal kırıklığı yaşatabilir.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2021 Subaru Outback, iç mekanının birçok öğesini Legacy ile paylaşıyor ve her ikisi de konforlu koltuklar ve kaliteli malzemelere sahip. Subaru'nun kabin tasarımı hemen hemen her modelinde olduğu gibi asla sıkıcı olmuyor. Bunun yanında işlevsel ve yüksek oturma pozisyonu ile seyahat ederken güven veriyor.

Yeni Outback'de çift bölgeli klima kontrolü, ısıtmalı ön koltuklar, elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu ve çok sayıda USB bağlantı noktası bulunuyor. Bunlarla birlikte, ısıtmalı direksiyon simidi, havalandırmalı ön koltuklar, elektrikli ayarlanabilir ön yolcu koltuğu ve ısıtmalı arka koltuklar gibi daha birçok lüks özellikler de opsiyonlar listesinde kendine yer buluyor.

Subaru Outback, önceki nesline kıyasla fazladan 3,5 cm bacak mesafesi sunan geniş bir arka koltuğa sahiptir. Bagaj genişliği ve yükleme ağzının gayet ideal olması da ailecek çıkacağınız uzun tatillerde sizi yormadan eşyalarınızı yüklemenizi sağlıyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantılar

2021 Subaru Outback, standart donanımda dikine yerleştirilmiş bir adet 7.0 inç dokunmatik multimedya ekranıyla geliyor. Ancak diğer modellerde devasa bir 11.6 inç dikey bir dokunmatik multimedya ekranına da sahip olabilirsiniz. Bu büyük dokunmatik ekran üzerinden ses seviyesi, klima iklimlendirme gibi temel fonksiyonların yanı sıra daha birçok ayarlamayı gerçekleştirebiliyorsunuz.

Yerleşik olarak sunulan navigasyon, Wi-Fi ortak erişim noktası ve kablosuz şarj standı ile Apple CarPlay / Android Auto entegrasyonu da Yeni Outback ile sahip olabileceğiniz donanımlar arasında yer alıyor.

Üst donanım paketleri ile sınırlı olan 12 hoparlörlü, 576 watt Harman/Kardon ses sistemi de müzk zevkiniz için size sunulmuş harikulade bir opsiyon olarak sizi bekliyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

2021 Subaru Outback modelleri, şirketin EyeSight adını verdiği sürücü yardımı teknolojisi paketiyle standart olarak geliyor. Bunun yanı sıra temel güvenlik özellikleri ise şunları içreiyor;

  • Standart ileri çarpışma uyarısı ve otomatik acil durum freni
  • Şerit tutma yardımına sahip standart uyarlanabilir hız sabitleyici
  • Mevcut kör nokta izleme ve çapraz trafik uyarısı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Subaru Solterra

Yeni Subaru Solterra

Makyajlı Forester, Japonya'da Tanıtıldı

Makyajlı Forester, Japonya'da Tanıtıldı

2022 Subaru BRZ Tanıtıldı

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us