2021 Volkswagen Atlas Cross Sport

Avrupalı ikiz kardeşi Toureg'in Amerika pazarındaki güçlü ve etkileyici oyuncusu Volkswagen Atlas, sportif duruşunu büyük SUV formunu birleştirdiği Cross Sport modelini 2021'de kullanıcılar ile buluşturuyor.

2021'de Yenilikler Neler?

Standart olarak Vw Atlas modeline dayanan 2021 Volkswagen Atlas Cross Sport, yerden daha yüksek tasarımı ile Atlas'dan ayrılırken, tavanın arkaya doğru eğimli gitmesinin verdiği çizgi için üçüncü sıra koltuklarını feda ediyor.

Bunun dışında Atlas Cross Sport neredeyse kardeşiyle birebir aynı. Güç aktarma organı seçeneklerinde de hiçbir değişiklik bulunmuyor. 235 beygirlik turboşarjlı 2.0 litre motor kombinasyonunun standart olarak sunulduğu Atlas Cross'da bir de 276 beygir gücünde 3.6 litrelik V-6 devasa güçlü bir seçenek bulunuyor.

 

Her iki model de sekiz ileri otomatik şanzıman ile birlikte geliyor ve yalnızca önden çeker ya da dört tekerden çekiş sistemi tercih edilebiliyor. Bunun yanında, alt tavan çizgisine ve kısaltılmış arka kısma rağmen, Atlas Cross Sport hem yolcular hem de taşıma alanı için bol miktarda alan sunuyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

2021 Atlas Cross Sport ile birlikte sunulan iki adet motor seçeneğinden ikincisi olan 3.6 litrelik V-6 motorun sadece önden çeker çekiş sistemini ele aldığımızda 0'dan 100'e 7,5 saniye gibi etkileyici bir sürede tamamlaması bu boyutlardaki devasa bir otomobilin marifetlerini ortaya dökmeye yetiyor.

Standart olarak sunulan 235 beygirlik turboşarjlı 2.0 litrelik motorda ise şaşırtıcı şekilde Volkswagen yetkilileri tarafından 0'dan 100'e 7.1 saniyede çıktığını iddia ediliyor. Bağımsız test kurumları tarafından yapılan test sürüşünde ise 2021 Atlas Cross Sport için pek de övgüyle bahsedilmediğini görmek üzücü oldu.

Yapılan tes sürüşü sırasında Atlas Cross Sport için arka tarafın 'sportif' tasarımının sürüş dinamiklerine çok fazla yansımadığını, sürüş kalitesinin de beklenenden daha az rafine şekilde olduğunu ve özellikle bozuk asfalttaki konfor seviyesinin de yine beklenenden az olduğu vurgulanıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2021 Atlas Cross Sport'un iç mekanında tıpkı diğer Volkswagen modellerinde olduğu gibi aynı tasarım dilini kullanıldığını ilk bakışta fark ediyorsunuz. Yeni logo ve bununla birlikte değişen yeni direksiyon simidi sayesinde, güncel bir Volkswagen modelinin içinde olduğunuzu hissediyorsunuz.

Dışarıdaki devasa boyutlardaki trim malzemelerinin aksine iç kısımda daha mütevazi bir tasarım kullanılan 2021 Atlas Cross Sport için övgü dolu cümleler kurmak biraz zorlaşıyor. Diğer kardeşinde olduğu gibi üçüncü sıra koltukların Atlas Cross Sport'da bulunmaması hiçbir dezavantaj yaratmazken genel itibariyle otomonilin içinde oldukça geniş ve serbest yaşam alanı sunuluyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Tüm 2021 Atlas Cross Sport modellerinde, hem Apple Carplay hem de Android Auto entegrasyonu sağlayan dokunmati bir bilgi-eğlence ekranı bulunuyor. Bu dokunmatik ekran ile birlikte yerleşik olarak gelen navigasyon ve SiriusXM uydu radyosu ise opsiyonlar listesinde yer alıyor. Ayrıca yine opsiyonlar listesinde yer alan ve Volkswagen'in Car-Net bağlantı uygulaması ile de uzaktan çalıştırma özelliğine de sahip olabilirsiniz.

Bağlantı kısmında da yenilikçi ve müşteri odaklı güncellemer yapan Volkswagen, 4G LTE Wi-Fi erişim noktası ile yolcuların hareket halindeyken internete bağlı kalmasını sağlıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

2021 Volkswagen Atlass Cross Sport ile birlikte birçok güvenlik ve sürücü yardımı sistemleri sunuluyor. Volkswagen, tüm Atlas Cross Sport'larda otomatik acil frenleme ve kör nokta izleme sistmeleri ile donatıyor. Ancak üst düzey güvenlik sistemlerine sahip olmak isterseniz de bu konuda sizin için oldukça yeterli sistemler bulunuyor. Temel güvenlik özellikleri ise şunları içeriyor.

  • İleri çarpışma uyarılı standart otomatik acil frenleme
  • Arka çapraz trafik uyarısıyla standart kör nokta izleme
  • Yarı otonom sürüş modu ile mevcut uyarlanabilir hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni VW Jetta GLI

Yeni VW Jetta GLI

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us