Yeni Land Rover Defender

Yeni Land Rover Defender

Mercedes-Benz'in G Serisi’nden sonra 1950'lerin retro tasarım çizgisinden uzaklaşmadan lüksü ve konforu çok iyi şekilde harmanlayan Defender, 2022 yılında yenilendi. Peki, en lüks arazi otomobillerinden biri olan Yeni Defender bize ne vadediyor?

2022'de Yenilikler Neler?

Klasik tasarım çizgilerini bugün geldiğimiz 2021 yılına kadar korumayı sürdüren lüks İngiliz markası Land Rover'ın arazi otomobili Defender, tarzıyla birçok insanı kendisine hayran bırakmayı başarıyor.

Turboşarjlı dört silindirli motor, süper şarjlı sıralı altı silindirli motor ve V-8 olmak üzere toplamda 3 farklı motor seçeneğiyle gelen Yeni Land Rover Defender, dört tekerden çekiş sistemini tüm modellerde standart olarak sunuyor.

Ayrıca, iki kapılı versiyonu 90, dört kapılı versiyonu ise 110 olarak adlandırılan Yeni Defender, standart olarak gelen gövde ekipmanlarının yanı sıra, birçok off-road ekipmanları ve özelleştirmeye imkan veriyor.

Bu özelliklerden en dikkat çekici olanları ise havalı süspansiyon sistemi ve kilitli diferansiyeller oluyor.

En sıkı rakipleri arasında akıllara bir diğer ikonik model olan Jeep Wrangler gelebilir. Fakat, hem yoldaki hakimiyeti hem de lüks öğeler göz önüne alındığında Mercedes-Benz G Serisi ön plana çıkıyor.

Land Rover, 2022 yılı için Yeni Defender'a V-8 güncellemesi yapıyor. Range Rover ve Range Rover Sport modellerinde de kullanılan 518 beygir gücündeki süper şarjlı 5.0 litrelik V-8 motoru hem iki kapılı 90, hem de dört kapılı 110 modelinde satın alınabiliyor.

Ayrıca, V-8 motorun yer aldığı özel bir donanım paketi de 2022 yılında Yeni Land Rover Defender'da bulunacak.

Bu pakette, siyaha boyanmış tavan ve bagaj kapağı, siyah renkli çekici kancalar, Xenon Blue fren kaliperleri, özel Carpathian Edition amblemi ile Karpat Grisi dış gövde rengi bulunuyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

2022 Land Rover Defender, sekiz ileri otomatik şanzıman ile eşleştirilmiş dört silindirli turbo beslemeli bir motor ile geliyor. Elbette, tüm modellerde her an engebeli bir araziye girme ihtimaliniz göz önünde bulundurularak dört tekerden çekiş sistemi ve kilitli diferansiyel özelliği standart olarak sunuluyor.

İkinci sırada yer alan motor seçeneğinde ise, 48 V elektrikli motorun desteklediği 3.0 litrelik sıralı altı silindirli motor bulunuyor. En üst seviyede ise 0'dan 100'e 4.9 saniyede çıkmayı başaran 518 beygir gücündeki süper şarjlı V-8 motor yer alıyor.

Yeni Defender, selefinden farklı olarak yekpare bir yapıya sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. Bununla birlikte tamamen bağımsız süspansiyon sistemi ile hem konfor hem de yol tutuş performansı artırılıyor.

Helezon yayların eşlik ettiği havalı süspansiyon sistemine sahip Yeni Land Rover Defender'ın yüksekliği ayarlanabiliyor. Bu özelliği ile Jeep Wrangler'in sudan geçme yeteneğine kafa tutuyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Defender'in kabini, Land Rover markasına aşina olanları adeta evlerinde hissetmelerini sağlamak için klasik çizgilerini korumayı sürdürüyor. Kabin içinde kullanılan tasarımın ve trim parçalarının yalnızca kozmetik açıdan koyulmaması insana kendini özel hissettiriyor.

Buna bir örnek vermek gerekirse, kapı panelleri boyunca uzanan magnezyum kiriş yalnızca tasarımsal değil yapısal olarak da Yeni Defender'a büyük katkı sağlıyor.

Ön konsolun tasarımı, lüks ile arazi otomobili öğelerini çok iyi şekilde harmanlıyor. Tam ortada yer alan bilgi eğlence ekranı, altında vites seçicisi ve ayar kumandaları oldukça şık gözüküyor.

Küçük eşya gözleri ve saklama alanı tarafında oldukça cömert olan Yeni Defender'da, oldukça geniş olan orta konsol size her anlamda güven hissi veriyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Land Rover Defender'ın 10 inç büyüklüğündeki gösterge panelinde Land Rover markasının kendi ürünü olan Pivi Pro işletim sistemi kullanılıyor. Ayrıca, bu ekranı opsiyonel olarak 11.4 inçe kadar yükseltebiliyorsunuz.

Land Rover markasının eski işletim sistemi Touch Pro Duo ile karşılaştırıldığında, bu tek parça dokunmatik ekranın dokunma tepkileri ve arayüz hızı oldukça iyileştirilmiş gözüküyor. Bununla birlikte, kablosuz güncelleme alan bu işletim sistemi her zaman güven veriyor.

Aynı zamanda, cep telefonunuzu kablosuz şekilde bağlamanızı sağlayan Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı servisleri ücretsiz olarak sunuluyor. Standart olarak gelen özelliklerin arasında altı hoparlörlü ses sistemi ve yerleşik Wi-Fi erişim noktası bulunuyor.

Hem 10 hem de 14 hoparlörlü Meridian Stereo ses sistemi ise opsiyonlar listesinde yer alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Land Rover Defender 2022, Land Rover markasının uzun yıllardır sahip olduğu üstün güvenlik ve sağlamlık algısını devam ettiriyor. Bağımsız kuruluşlarca yapılan çarpışma testlerinden başarılı şekilde geçen Yeni Defender, standart olarak gelen özelliklerin yanı sıra birçok opsiyonel güvenlik özelliğini de bünyesinde barındırıyor.

Temel güvenlik özellikleri ise şunları içeriyor;

  • Yaya algılamalı otomatik acil frenleme
  • Şerit takip asistanlı, şeritten ayrılma uyarısı
  • Adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us