Yeni Land Rover Range Rover Velar

Land Rover Range Rover Velar'ı sadece bir kez görmek bile, bir otomobilin tasarım konusunda nasıl bir seviyeye gelebileceğini net şekilde kanıtlıyor. Şimdi Yeni Land Rover Range Rover Velar yeni yılda bir takım ufak dokunuş ve yeni motor seçeneklerine kavuşuyor!

2021'de Yenilikler Neler?

Range Rover Velar, olağanüstü akıcı ve kusursuz tasarımının altında ne yazik ki öylesine kusursuz bir sürüş hissiyatı sunmasa da turboşarjlı dört silindirli, hibritleşmiş sıralı altı silindirli ya da kısılmış V-8 motor seçeneklerinin arasında seçim yapma avantajjı göz önünde bulundurulduğunda dezavantaj, avantaja dönüşebiliyor.

Gerçek dünyaya döndüğümüzde, Velar modellerinin hiçbiri sürüş memnuniyeti açısından BMW X3 ya da Porsche Macan gibi rakiplerini yakalayamıyor. Buradaki asıl çekici olan şey Range Rover Velar'ın kaldırımın kenarında beklerkenki olağanüstü heybeti ve karizması oluyor.

Range Rover Velar'ın turboşarjlı dört silindirli modeli 2021'de değişmeden yoluna devam ederken, geçen yılki süperşarjlı V-6 motoru, 48 voltluk hibrit sistemi kullanan yeni bir turboşarjlı ve süperşarjlı 3.0 litrelik sıralı altı silindir motor ile yer değiştiriliyor.

Ayrıca, P340 ve P400'deki beygir gücü de 395 Hp oluyor. Velar, bilgi eğlence ve bağlantılar konusunda da güncellemeler alıyor. Bunlarla birlikte, aktif bir gürültü önleme sistemi ve isteğe bağlı bir kabin hava filtreleme özelliği de yeni Range Rover Velar'a 2021 yılında ekleniyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Range Rover Velar'da sunulan temel motor seçeneğinde, 2.0 litrelik 247 beygir gücündeki turboşarjlı dört silindirli bir motor yer alıyor. Sahip olduğu bu motor ile  0'dan 100'e 7.4 saniyede ulaşmayı başaran Velar'ın mutlaka daha güçlü bir motorla satın alınması gerekiyor.

Turboşarjlı ve süperşarjlı 3.0 litre hacmindeki sıralı altı silindir motorun daha iyi hızlanma ve performansa sahip olduğu su götürmez bir gerçek. Şanzıman hızı ise biraz daha iyi olabilirdi. Fakat, bu haliyle konfor odaklı bir sürüş bekliyorsanız sizin için fazlasıyla yeterli olduğunu söylemeliyim.

SV Autobiography modelindeki V-8 seçeneği karizmatik ve güçlü olmasına karşın bu modelin yüksek fiyatı nedeniyle onu tamamen ayrı bir klasmana sokuyor. Range Rover Velar'ın yol tutuşu ve viraj performansı da tıpkı hızlanması gibi sportif ve canlı değil.

Sahip olduğu gelişmiş süspansiyon sisteminin de etkisiyle, adeta bir yolcu uçağının içinde, havada gidiyormuş gibi hissettiriyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Land Rover Range Rover Velar'ın iç mekanı, tamamen yatay mimarilerden oluşuyor. Eski ile yeninin mutlak karması olan bu tasarım, Velar'ın dışında olduğu gibi oldukça etkileyici görünmeyi başarıyor.

Kullanılan malzemelerin kalitesi ve işçiliği son derece güçlü. Sadece deri  ve süet malzemelerin yanı sıra, kapı döşemelerinde ve konsolun bazı kesimlerinde kullanılan ahşap malzemeler de, lüks bir otomobil markasına yaraşır şekilde kaliteli ve iyi hissettiriyor.

Küçük eşya gözleri ve saklama alanı konusunda da, büyük boyutlarının verdiği avantajı iyi şekilde kullanan Range Rover Velar, geniş aileler için oldukça konforlu seyahatler vadediyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Konsolun tam ortasında yer alan üst üste yerleştirilmiş iki adet dokunmatik multimedya ekranı oldukça fütüristik görünüyor. Bu 10.0 inç büyüklüğündeki çift ekran, Land Rover'ın InControl Touch Pro bilgi eğlence arayüzü ile çalışıyor.

Bünyesinde barındırdığı Pivi Pro bilgi eğlence sistemi, önceki nesil İngiliz otomobillerinde de aşina olacağınız gibi kullanımı gayet basit ve rahat. Fakat, bazı küçük ayarsızlıkları mevcut. Bluetooth telefon bağlantısı, sekiz hoparlörlü ses sistemi, araç içi navigasyon ve Apple CarPlay/Android Auto entegrasyonu Yeni Velar'da standart olarak geliyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Land Rover Range Rover Velar'da otomatik acil frenleme, kör nokta uyarı sistemi şeritte tutma yardımcı asistanı ve uyarlanabilir hız sabitleyici gibi üstün güvenlik özelliklerinin tamamı sunuluyor. Ayrıca, bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan çarpışma testlerinden de başarıyla geçerek, güvenlik konusunda kendisini kanıtlıyor.

Land Rover Range Rover Velar'da standart olarak bulunan güvenlik özellikleri şu şekildedir;

  • Yaya algılamalı otomatik acil frenleme
  • Şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte tutma yardımı
  • Uyarlanabilir hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Land Rover Range Rover

Yeni Land Rover Range Rover

Yeni Land Rover Defender

Yeni Land Rover Defender

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us