Yeni Hyundai Santa Fe

Yeni Hyundai Santa Fe

Şöyle dışarıdan bakıldığında biraz lüks görünen, geniş ailelerin her ihtiyacına koşulsuz şartsız yetişebilecek ve tüm bu pratikliğinin yanında düşük yakıt tüketimi ile cüzdanınızı koruyan  Hyundai Santa Fe yenilendi! Peki, Yeni Hyundai Santa Fe bize ne vadediyor?

2021'de Yenilikler Neler?

Lüks görünümü ile birçok kişinin kadrajına girmeyi başaran Hyundai Santa Fe, 2021 yılında bir takım güncellemeler alıyor. Turbo beslemeli 2.5 litrelik dört silindirli içten yanmalı motor ve ister önden ister dört tekerden çekiş sistemi ile kullanıcıların hizmetine sunuluyor.

İçten yanmalı motor seçeneklerinin yanı sıra hibrit motor teknolojisini de 2021 yılında Santa Fe'ye yerleştire Hyundai, yakıt ekonomisi konusunda önemli adımlar atıyor.

Güvenlik ve sürücü yardımcı özellikleri tarafında da büyük yenilikler getiren Hyundai Santa Fe, uygun fiyata üstün özellikler sunmasıyla piyasadaki ultra lüks markalara iyi bir alternatif yaratıyor.

Yeni Hyundai Santa Fe, sürüş modları, yarı otonom sürüş deneyimi, standartta 8.0 inç olarak gelen fakat 10.3 inçe kadar yükseltilebilen bilgi eğlence ekranı, opsiyonel 12.3 inç büyüklüğünde dijital gösterge ekranı ve çok daha fazlası ile verdiğiniz paranın karşılığını almanızı sağlıyor.

En üst donanım seviyelerinden biri olan Kaligrafi trim seviyesinde bir Santa Fe satın alırsanız, kapitone deri döşeme, renkli head-up display, standart olarak dört tekerden çekiş sistemi, benzersiz dış trim parçaları ve daha lüks iç trim parçaları ile kendini ön plana atıyor.

Hyundai, Yeni Santa Fe’nin tamamen elektrikli olacak Plug-in Hibrit versiyonunun da 2021’in sonlarına doğru yollarda olacağını açıkladı.

Motor, Şanzıman ve Performans

2021 Hyundai Santa Fe’nin kaputunun altındaki 185 beygir gücündeki 2.4 litrelik dört silindirli benzinli motoru ve 235 beygirlik 2.0 litrelik motor seçeneklerini ortadan kaldırdı.

2021 yılından itibaren standart motor 2.5 litre hacminde 191 beygir güç üreten turbo şarjlı dört silindirli motor bulunuyor. Bir üst sırada ise 277 beygir güç üreten 2.5 litrelik daha güçlü turbo şarjlı motor yer alıyor.

Her iki motor seçeneği de sekiz ileri otomatik şanzıman ve önden çeker olarak geliyor. Dört tekerden çekiş sistemi ise opsiyonel olarak sunuluyor.

Turbo beslemeli giriş seviyesindeki motora sahip Hyundai Santa Fe, 0’dan 100’e 6.0 saniyede çıkmayı başarıyor. Bu değer, bu klasmandaki bir otomobil için oldukça başarılı olarak değerlendirilebilir.

Yeni Hyundai Santa Fe, günlük kullanımda sizi hiç yormayan oldukça bir pratik bir sürüşe sahip olmasıyla tercih edilme nedeni olabilir. Büyük gövdesine rağmen oldukça iyi şekilde geri bildirim veren direksiyon hassasiyeti, şehir içinde onu daha rahat kontrol etmenizi sağlıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Hyundai markasının iç mekan tasarımı genel olarak lüks malzemeler yerine daha sağlam ve uzun ömürlü olmalarıyla tanınıyor. Fakat, Yeni Santa Fe ile sadece sağlam ve uzun ömürlü olmakla kalmayan iç mekan tasarımı artık lüks de görünmeyi başarıyor.

Tamamen dijital gösterge ekranı, ısıtılmalı havalandırmalı ön koltuklar ve ısıtılmalı arka koltuklar ve çok daha fazlasını sunan çekici bir kabin tasarımı Yeni Hyundai Santa Fe ile geliyor.

Küçük eşya gözleri ve saklama alanı tarafında da oldukça cömert olan Yeni Hyundai Santa Fe, her iki sıradaki yolcular için de oldukça geniş saklama alanları sunuyor. İstenirse 7 kişilik oturma düzeninde de satın alınabilen Yeni Santa Fe, büyük bagaj hacmi ile uzun yolculuklarınızda üstün konfor sağlıyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Hyundai Santa Fe, kullanıcı dostu kontrol paneli üzerinde standartta 8.0 inç olarak gelen fakat opsiyonel olarak 10.3 inç büyüklüğünde satın alınabilen bir bilgi eğlence ekranı ile satın alınabiliyor.

Bu bilgi eğlence ekranı üzerinden ücretsiz olarak Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı hizmetlerini kullanabiliyorsunuz. Ayrıca 630 Watt gücünde kablosuz şarj pedi ve 12 hoparlörlü premium ses sistemi de satın alınabiliyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2021 Yeni Hyundai Santa Fe, adaptif hız sabitleyici, aktif şeritte tutma asistanı da dahil olmak üzere birçok üstün güvenlik özelliğini kullanımınıza sunuyor. Bağımsız kuruluşlarca yapılan çarpışma testlerinden başarılı şekilde geçen Santa Fe, güvenliği ile sizi tatmin ediyor.

Yeni Hyundai Santa Fe’de standart olarak gelen güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Önden çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme
  • Dur-Kalk özellikli adaptif hız sabitleyici
  • Aktif şerit takip sistemi

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Agresif Sedan Hyundai Elantra N

Agresif Sedan Hyundai Elantra N

Yeni Hyundai Palisade

Yeni Hyundai Palisade

Hyundai Ioniq 6 Ertelendi

Hyundai Ioniq 6 Ertelendi

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us