SUV Piyasası'nın Büyüklerinden Peugeot 3008 Makyajlandı

Peugeot 3008 piyasadaki 4. senesini tamamlarken yeni bir makyaj operasyonu geçirdi. Köklü değişiklikler yapılmayan makyaj operasyonunda aracın genel duruşu ve hatlarında büyük değişimler yapılmadı.

Peugeot'un modernleşen ürün gamında aslında daha erken bir makyaj geçireceğini düşündüğümüz 3008 4. yaşına basarken makyaj operasyonuna girdi. Peugeot'un modern çizgisine getirilen 3008 genel hatlarında bir değişikliğe tabii olmasada bazı noktalarda ciddi değişimler yaşadı. Yeni eklenen "Black"paketiyle de çok sportif bir duruş elde etti.

Ön tarafta daha yükselen bir panjur tasarımıyla beraber 3008 eski sempatik ruhunu, sportif bir  ruha kattı. Farlara yapılan dokunuşlarla beraber eski nesildeki altındaki üçgen formla beraber kesilen far tasarımının üçgen materyallerini yumuşatarak tampona ileten Peugeot tasarımcıları far içerisindeki dikey led çizgiyi aşağıya doğru uzatarak gündüz farını oluşturmuşlar.Tüm yeni Peugeot'lar da görmeye alışkın olduğumuz modernleşme hareketlerinden.

Ayrıca önceki nesildeki sis farlarını iptal ederek büyük ızgara tasarımına yer verilmiş. Sportiflik her yerde. Son olarakta büyük panjurun çizgilerini far altına doğru devam ettiren tasarımcılar ilk olarak Arteon da gördüğümüz sonsuz panjur tasarımını benimsemişler gibi bir duruş belirtmişler.

Yan tarafa geldiğimizde hatlarda bir değişiklik olmadığından ön tarafta anlattığımız gibi uzun uzadıya şeyler yazamıyoruz. Makyajsız 3008 deki yan çıtaların kromdan parlak siyaha döndüğünü ve eteklerdeki çıtaların iptal edildiğini görüyoruz. Son olarakta 19'inç yeni "Washington" jantlar geliyor.

Arka tarafa geldiğimizde açıkçası "yenilik yok" desek yeridir. Sahte egzoz çıkışlarının daha karasel ve ince bir forma döndüğünü ve led stop lambalarının  daha belirgin şekilde ortaya çıktığını söyleyebiliriz.

İç mekanda da fazla değişimler olmasada renklerde biraz oynama yapılmış ve 8'inç olan rakiplerinden geride kalan multimedya ekranı 10'inçe yükseltilerek görünümü ve kalitesi yükseltilmiş.

Aracın yenilenme hareketlerinde donanım seviye sayısı düşürülen 3008 de artık gece görüş özelliği, şerit takip asistanı, trafik işareti tanıma sistemide yer alıyor. Rakiplerinden bu özellikleriyle sıyrılmaya çalışan 3008 azaltılan paket sayısıyla 3 paket ile sipariş edilebilecek. Active, Allura ve GT olan paket isimleriyle 2021 yılında yollarda görmeye başlayacağız.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us