FIA, Aston Martin Güvenlik Aracı Eleştirilerine Cevap Verdi

FIA, Aston Martin Güvenlik Aracı Eleştirilerine Cevap Verdi

Avustralya GP'si sonrası F1 pilotlarının bir kısmı, yeni sezonda kullanılan Aston Martin güvenlik araçlarının hız konusunda yetersiz olduğunu ve Mercedes kadar güçlü olmadığı konusunda açıklama yapmıştı.

Bundan önceki sezonda yarışta olan Mercedes AMG GT Black Series'in aerodinamik olarak daha iyi olduğunu belirten sporcular bu konuda bir çözüm istemişti.

Bu eleştirilere yanıt veren FIA, durumun gerçeği yansıtmadığını söyledi. Twitter'da yayınlanan açıklama ise şu şekilde;

"Bu nedenle güvenlik aracının hızı, genellikle araçların kapasitelerine göre değil, yarış kontrolün ihtiyaçları doğrultusunda belirlenir. Bunlar dünyanın en iyi üreticilerinden ikisi tarafından tasarlanan ve değişen pist koşullarıyla başa çıkmak üzere donatılmış yüksek performanslı araçlardır. Aynı zaman çok fazla deneyime sahip bir sürücü ve yardımcı sürücü tarafından sürülüyorlar."

"Güvenlik aracının hızının takip eden yarış araçlarının performansı üzerindeki etkisi ikincildir, çünkü bu etki, araçların ve pistlerinin durumuna bağlı olarak her zaman olduğu gibi güvenli şekilde sürüş yapmaktan sorumlu olan tüm katılımcılar için aynıdır."

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us