2021 Porsche 911 Turbo

Sadece hızlı bir Porsche olmasının dışında, yakışıklı tasarımıyla da gönülleri fetheden 911 Turbo'ya yakından bakalım!

2021'de Yenilikler Neler?

2021 Porsche 911 Turbo'ya dışarıdan baktığınızda eski nesilleriyle arasında çok bir fark yokmuş gibi düşünebilirsiniz. Ki bu konuda çok da haksız sayılmazsınız. Yeni Porsche 911 Turbo ile önceki nesilleri arasında gözle görülür bir tasarım farkı yok.

Detaylara indiğimizde ise yeni Porsche 911 Turbo'nun çok daha dikkat çekici, sert köşeli hatlar ile göz alıcı farlarının mükemmel uyumuna hayran kalacaksınız.

Önden baktığımızda, klasikleşmiş 911 suratını görüyorken, profile geçtiğimizde, ön taraftan başlayan minimal yapı, arkaya doğru genişliyor ve arka tekerleklerle birlikte devasa geniş bir tasarım bizleri karşılıyor.

2021 Porsche 911 Turbo'nun arka tarafına geçtiğimizde ise söyleyecek tek bir kelime dahi bulamıyorsunuz. Bir uçtan bir uca uzanan LED stoplar, onlarla harikulade bir kombin oluşturan özel tasarım difüzör ve egzoz uçları ile yeni Porsche 911 Turbo'ya hayran kalacaksınız.

Motor, Şanzıman ve Performans

2021 Porsche 911 Turbo’nun kolaylıkla göremediğimiz kaputunun altında, 3.7 litre hacminde, düz altı silindirli bir motor yatıyor. 911 Turbo, bu motordan tam tamına 572 beygir güç elde ediyor. Gerçekten hem tasarım hem de böylesine bir güç çok etkileyici. Tüm gücünü, ön tarafta 20 inç, arka tarafta 21 inç büyüklüğünde tekerleklere ileten Porsche 911 Turbo, yol tutuşu konusunda rakiplerini kıskandırıyor.

Bağımsız kuruluşlarca yapılan hızlanma ve yol testlerinde ise anlık şok geçirmenize yetecek tork gücü ile 2021 Porsche 911 Turbo, 0’dan 100’e 2.4 saniyede ulaşıyor.

Bu süreleri tamamen elektrikli rakiplerinden ya da özel olarak dizayn edilmiş tasarımlarıyla caddelerde çok fazla göremeyeceğimiz otomobillerin elde etmesinin yanında, geçmişten bu yana Porsche hayranlarının vazgeçilmezi 911 Turbo’da görmek, insanı hayretler içinde bırakıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2021 Porsche 911 Turbo’nun iç mekanına geçtiğimizde yine dışında olduğu gibi çok şaşırmıyoruz. Önceki nesilleriyle arasında hiçbir farkın olmadığını söylesek yalan olmaz.

Direksiyon arkasında yer alan ikonik beş adet gösterge panelinden yalnızca ortada her alan saat analog, diğerleri ise çağın gereksinimi olarak dijitale dönmüş durumda.

Konsolun ortasında ise Porsche 911 Turbo’nun tüm bilgilerine ve ayarlarına erişebileceğiniz dokunmatik bir multimedya ekranı yer alıyor. Genel olarak Porsche’nin gerek iç tasarımı gerekse dış tasarımı oldukça şık ve tarz sahibi gözüküyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

2021 Porsche 911 Turbo'nun konsolunun ortasında yer alan dokunmatik multimedya ekranı ile Porsche'nizin tüm ayarlarına ve bilgilerine erişebiliyorsunuz. Ayrıca standart olarak gelen ekipmanların arasında telefonunuzu kablosuz olarak bağlamanızı sağlayan Apple CarPlay bağlantı hizmeti, yeni Porsche 911 Turbo'da sunuluyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2021 Porsche 911 Turbo bağımsız test kuruluşaları tarafından yapılan çarpışma testlerinden başarıyla geçiyor. Bünyesinde barındırdığı üstün güvenlik ve sürücü yardımcı özelliklerinin yanı sıra opsiyon listesinde yer alan daha birçok özellikten de faydalanabiliyorsunuz.

Porsche 911 Turbo'da yer alan standart özellikleri arasında şunlar bulunuyor.

  • Ön ve arkada standart yerleşik park sensörleri
  • Adaptif yerleşik hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Porsche Taycan

Yeni Porsche Taycan

Yeni Porsche Macan

Yeni Porsche Macan

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us