Yeni Audi RS3

Yeni Audi RS3

Yüksek beygir gücü, ideal boyutu, yakışıklı tasarımı ve hem ailenize hem de kişisel zevklerinize hitap eden Audi RS3 2022 yılı için yenileniyor. Yeni Audi RS3'de neler değişti? Bizi ne bekliyor? Detaylar haberimizde.

2022'de Yenilikler Neler?

Yeni Audi RS3, 401 beygir gücündeki turbo beslemeli beş silindirli motora sahip olmasıyla markanın en küçük lüks yarışçı sedan otomobili oluyor. Dört kapılı Audi A3 ve ona göre biraz daha sportif S3'ün temel olarak alındığı RS3 daha güçlü ve geliştirilmiş şasisi ile ön plana çıkıyor.

En büyük rakipleri arasında anılan BMW M2 Coupe ve Mercedes-AMG CLA45 gibi yüksek performanslı modellerle baş edebilecek üstün performansı ile göz dolduran Yeni Audi RS3, kalbimizi çalmayı başarıyor.

Tasarımsal olarak Audi markasının genel tasarım dilinin hakim olduğu Yeni Audi RS3'te 2022 yılı için gözle dikkat edildiğinde fark edeceğimiz güncellemeler yaşanıyor. Ön tarafta keskin hatlara sahip LED farlar ve ona eşlik eden büyük havalandırma çıkışlarına sahip ön tampon ile Yeni RS3, oldukça ciddi ve sert gözüküyor.

Arka tarafta ise en beğendiğim detayların arasında tasarımıyla özellikle akşam saatlerinde kendisini gösteren LED stoplar oluyor. RS modeli olması nedeniyle gerçek egzoz çıkışlarının kullanıldığı Yeni Audi RS3'ün arka tarafı da benden bir artı puan almayı başarıyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Standart A3'teki 201 beygirlik turbo dört silindirli motor ve S3'teki 306 beygirlik motorun üstüne Yeni Audi RS3'te 401 beygir gücünde turbo beslemeli motor yer alıyor. Sıra dışı şekilde beş silindirli olmasıyla ön plana çıkan Yeni RS3, ona kulağımıza hoş gelen bir homurtu kazandırıyor.

2.5 litre hacmindeki bu 401 beygirlik motoru çift kavramalı DSG otomatik vites ve dört tekerden çekiş sistemiyle satın alabilirsiniz. Bu iki özelliğin de Yeni Audi RS3'te standart olarak sunulacak olması ise yüzleri güldürüyor.

Aynı zamanda Audi tarafından yapılan açıklamaya göre Yeni RS3'te bir de tork konvertörlü arka diferansiyel sistemi de eklenecek. Benzer şekilde daha alt donanımda yer alan A3 ve S3 ile kıyaslandığında Yeni RS3'ün kuvvetlendirilmiş frenleri ve daha sert olan süspansiyon sistemi de onun yola daha sıkı şekilde tutunmasını sağlıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Audi RS3'ün iç mekanı hiç de yabancı olmadığımız bir şekilde tıpkı diğer RS modellerinde olduğu gibi klasik bir tasarımda geliyor. Diğer daha az güçlü kardeşlerine benzer bir küçük eşya gözü ve saklama alanı hacmi sunan Yeni RS3'te diz ve baş mesafesi ise sınıfının getirilerini karşılıyor.

Şu an görsellerde yer alan ön konsol ve orta konsolun aksine abisi RS4'e benzer şekilde düz bir hat boyunca uzanan klima hava menfezlerine sahip olacak Yeni RS3 bu haliyle eski görüntüsünden kurtulacak.

Yenilecek direksiyon simidinin hemen arkasındaki dijital gösterge ekranı ise Audi'nin diğer modellerinden aşina olduğumuz gibi kalitesi ve yüksek çözünürlüğü ile ön plana çıkıyor. Bununla birlikte her ne kadar deri koltuklarda pek fazla işinize yaramayacak olsa da ısıtma opsiyonu da satın alınabilecek.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Audi RS3'ün ön konsolu üzerinde tasarımıyla oldukça hoş gözüken 10.1 inç boyutunda bir dokunmatik multimedya ekranı yer alıyor. Üzerinde fiziksel tuşların oldukça az sayıda olduğu bu dokunmatik multimedya ekranı Audi'nin hissiyatı ve kullanımı oldukça basit olan işletim sistemi ile gelecek.

Ayrıca, üzerinden kablosuz olarak telefon bağlantısı yapmanıza olanak sağlayan Apple CarPlay ve Android Auto entegrasyonlarının da sunulacağı Yeni Audi RS3'te teknoloji tarafında oldukça memnun kalacaksınız.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Audi RS3'teki güvenlik ve sürücü yardımcı özellikleri A3 ve S3'te bulunanlardan çok daha fazlasını sunarak müşterilere güç ve performansın yanı sıra üstün güvenlik hissini de yaşatmak istiyor. Henüz bir çarpışma testine tabi tutulmadığı için Yeni Audi RS3'ün çarpışma performansı hakkında bir bilgimiz yok.

Yeni Audi RS3'te standart olarak sunulmasını beklediğimiz güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Adaptif hız sabitleyici
  • Kör nokta monitörü
  • Arka çapraz trafik uyarısı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Audi S8

Yeni Audi S8

Yeni Audi A8 L Horch

Yeni Audi A8 L Horch

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us