Toprak Razgatlıoğlu Sezon İçin Yavaş Olduğu Söyledi

Toprak Razgatlıoğlu Sezon İçin Yavaş Olduğu Söyledi

Dünya Süper Bike Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden sporcumuz Toprak Razgatlıoğlu, 2022 sezonu için yeteri kadar başarılı olmadıklarını Yamaha'nın yavaş kaldığını söyledi.

2022 sezonunu çok zorlu geçen bir hafta ile kapatan Toprak Razgatlıoğlu, yarıştığı Philip Island'da değişken hava koşullar neticesinde herhangi bir galibiyet alamamıştı. Buna karşın, ilk ve sprint yarışını ikinci sırada tamamlayan sporcumuz, ikinci yarışta ise dördüncü olmayı başardı.

Yamaha'nın bir ıslak bir kuru olan zeminde istediği gibi bir performans vermediğinden dem vuran Razgatlıoğlu, "Bu hafta sonuna Mandalika gibi güçlü başlamadık. Her seansta iyi bir yol tutuşu bulmaya çalıştık, son yarış ise çok garipti çünkü 10 tur sonra arka lastikte büyük bir düşüş hissettim."

"Alex'in beni geçtiğini gördüm, çok zorladı ve arka lastiğinde çok fazla patinaj gerçekleşti. Son iki turda onu geçeceğimi söyledim ama sonra kırmızı bayraklar çıktı."

"Alvaro için bu iyi bir kumardı, çünkü o zaten dünya şampiyonu ve sezon onun için bitti. Bizim için stres devam ediyordu çünkü Johnny'ye karşı şampiyona ikinciliği için mücadele ediyorduk."

"Johnny ile aynı lastiği kullanıyorduk, bazı virajlarda çok yavaş kaldığını gördüm çünkü ıslak ön lastik hiç tutuş sağlamıyordu."

"Alvaro beni geçtiğinde 'oh iyi' dedim, çünkü yarışın başında havanın kuruduğunu görebiliyordum, dolayısıyla Alvaro'nun yarışı kazanacağını biliyordum. Şaşırmadım."

"Normalde sadece şampiyonluğu kazanmak için mücadele ediyorum, sadece bu hafta sonu şampiyonada ikinciliği düşündüm."

"Mandalika'da üç galibiyet hedeflemiştim ve bunu başardım. Bu hafta sonu kolay geçmedi çünkü Yamaha bu pistte gerçekten güçlü değil ama biz sadece şampiyonayı ikinci bitirmeye çalıştık ve bunu başardık." diyerek hem sezonu hem de onu etkileyen etmenleri izleyicileri ile paylaştı.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us