Hyundai İle Solberg'in Yolları Ayrılıyor

Hyundai İle Solberg'in Yolları Ayrılıyor

Motor sporları denildiğinde Formula 1'den sonra çok dinamik geçen ralli tarafında ise Hyundai ile Oliver Solberg arasında bir ayrılık yaşanıyor.

Başarılı otomobil üreticisi Hyundai motor sporlarına da bir o kadar ilgili ve başarılı. Rallide yarışan takımı ve oyuncularıyla da iyi bir şekilde ilerleyen Hyundai, 2022 Dünya Ralli Şampiyonası sonrasında Solberg'in takımdan ayrılacağını açıkladı.

Babası da 2003 yılının dünya şampiyonu olan Solberg, 2021 yılında başladığı Hyundai Motorsports kariyerinde imzaladığı iki yıllık anlaşmanın sonuna geliyor. Sözleşmesinde WRC2'de yarışacağı yazan, ancak sürpriz bir gelişme ile Artic Finlandiya Rallisi'nde I20 WRC ile yarışma şansı verilen Solberg o yarışta yedinci oldu.

Politics is a set of activities associated with the governance of a country or an area. It involves making decisions that apply to group of members. I would have realized that technology is an accessible field at a younger age. I really got interested in technology when I took a role on President Obama’s Technology, Innovation, and Government Reform transition team in 2008 to make recommendations. Nec sapien convallis vulputate rhoncus vel dui.

Sonraki yarışlarda en fazla dördüncü olmayı başaran Solberg ile Hyundai Motorsports sözleşme bitiminde yollarını ayıracaklarını açıkladı. Nedeni ise takımın daha deneyimli yarışçılarla yoluna devam etmek istemesi.

Karar üzerine yaptığı açıklamada Solberg, "Açıkçası bu durumdan dolayı hayal kırıklığına uğradım. Fakat takımın aldığı karara ve üç araçta sadece deneyimli sürücülerle yarışma yönündeki yeni planına saygı duymak zorundayım."

"Bu süreç boyunca bana karşı açık olmaları çok güzeldi. Planın değişmesinden ötürü bunun onlar için kolay bir karar olmadığını biliyorum."

"WRC'de bana sundukları bu ilk fırsat için onlara minnettarım. Bunun çok şey öğrendiğimiz bir sezon olacağını biliyorduk ve şüphesiz kariyerimin bir sonraki aşamasında benim için değerli bir deneyim olacak." dedi.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us