Honda, 2026 Yılında Formula 1'e Dönebilir!

Honda, 2026 Yılında Formula 1'e Dönebilir!

Honda geçtiğimiz yıllarda Formula 1 araçlarına ayırdığı bütçeyi yol araçlarına ayırmayı seçtiği için Formula 1'den ayrılmıştı. 2026 yılında ise Formula 1' geri dönebileceğinin sinyallerini verdi.

Honda'nın sıfır emisyon çalışmalarında ihtiyacı olduğu bütçeyi karşılamak için Formula 1 yarışlarından çekilmesi o dönem bir hayli yankı uyandırmıştı. Buna ek olarak o dönem birlikte çalıştığı Red Bull, Honda'nın motor projesini devralarak kendi güç ünitesini geliştirmeye devam etti.

Formula 1 yarışlarından çekilen ancak motor geliştirme tarafından çekilmeyen Honda, Red Bull ve AlphaTauri araçlarında Ar-Ge hizmetine de devam ediyor.

Fakat, 2026 yılında Formula 1 yetkililerince açıklanan karbon nötr hareketinin kendilerini umutlandırdığını söyleyen Honda, bu hedef gerçek olursa Formula 1'e dönebileceklerini söyledi.

Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında “Fakat kapılar kapalı değil. Bildiğim kadarıyla F1, 2026 düzenlemelerini netleştirmeye çalışıyor ve kesinlikle karbon nötr hedefi var. Bu da bizimle aynı yön demek."

"Bu yüzden Formula 1'den karbon nötrle alakalı sebeplerle ayrılmak zorunda değiliz. Aksine karbon nötr olduğu için F1'i incelemek için iyi bir fırsat olacak. Yani bizim için kapalı bir kapı değil." ifadelerine yer verildi.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us