Hesaplar Tamam, Brezilya GP'de Mercedes Birinci

Hesaplar Tamam, Brezilya GP'de Mercedes Birinci

Mercedes, kötü giden yarışların ardından yaptığı hesaplarda mutlak zaferin çok yakın olduğu görüşünde bulundu.

Mercedes'in Formula 1 takımından James Vowles, kötü giden sezon ve başarısız yarışların ardından yaptıkları analizlerde Brezilya GP'sinde mutlak bir zafer beklediklerini söyledi. Yeni yarış araçları W13'e halen daha tam anlamıyla alışamayan Mercedes pilotları, kötü deneyimler sonucunda yeni araca da git gide adapte olmaya başladı.

Sadece aracın yeni olması ya da üzerinde barındırdığı aksilikler değil, bu durumu birçok faktörün etkilediğinden bahseden Vowles yaptığı açıklamada, "Her şeyden önce Austin'de büyük bir güncelleme yaptık ve Meksika'da bu açıdan daha da belirgin bir ilerleme kaydettik."

"Ayrıca maksimum yere basma gücüyle sürdüğümüzde çok iyiyiz ve rakiplerimiz de aynısını yapıyor. Bu Zandvoort ve Budapeşte'de zaten görüldü. Meksika'da da durum farklı değildi."

"Meksika'da herkes büyük arka kanatlarla, mümkün olan en yüksek yere basma gücünü elde etmeye çalışıyordu."

"Bir yarışa gitmeden önce bir şey söylemek çok zor ama o kadar rekabetçi olacağımızı sanmıyorum. Farkın çok büyük olması gerekmiyor ama nispeten biraz daha yavaş olabiliriz."

"Ayrıca Ferrari'nin Meksika'dakinden daha yakın olmasını bekliyorum."

"Interlagos'un deniz seviyesinin yaklaşık 700 metre yukarısında yer almasından ötürü diğer pistlerin çoğundan daha yüksek rakımda fakat daha önce de söylediğimiz gibi, aracımız yere basma gücü isteyen  pistlerde çok iyi çalışıyor ve Brezilya'da bunu bekleyemeyiz." dedi.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us