Maserati 2023 Formula E Sezonunda Guenther ve Mortara İle Anlaştı

Maserati 2023 F1 Sezonunda Guenther ve Mortara İle Anlaştı

Maserati, başarılı geçen Formula E sezonundan sonra takımın bel kemiği olan yarışçılar için son kararını verdi.

Geçtiğimiz Ocak ayında kendi fabrika takımıyla 2023 sezonunda yarışacağını açıklayan Maserati, o günün ardından Formula E adına da birçok gelişme yaşadı. Daha yeni ve teknolojisi artırılmış bir Gen3 aracın piyasaya sürülmesi de bu yenilikler arasında yer alıyordu.

Geçtiğimiz yıl takımlar şampiyonasının ikinci olan ismi Venturi'nin yerini alacak olan Maserati, takımın yarış pilotları Lucas di Grassi ve Edoardo Mortara ile devam edip etmeyecekleri belirsizliğini koruyordu.

Her ne kadar Mortara'nin devam edeceği biraz daha ağır basan bir haber olsa da di Grassi için hiçbir şey net değildi. Perşembe günü Maserati'nin yaptığı resmi açıklama sonrası takımın ikinci yarışçısı da kesinlik kazanmış oldu.

Yeni sezonda Di Grassi'nin takım arkadaşı Alman isim Maximilian Günther olacak. Konuyla ilgili duygularını paylaşan Mortara ise "Seride yarışmaya başladığım günden bu yana takım benim evim oldu ve kariyerime böyle çalışkan ve yetenekli insanlardan oluşan bir takımla devam edeceğim için çok mutluyum."

"Geçtiğimiz beş sezon kariyerimin en iyi sezonlarından bazılarıydı ve bu süreçte altı galibiyet, 13 podyum ve bir şampiyona ikinciliği kazandım. Yani Gen3 döneminde mevcut başarımızı geliştirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum."

"İsviçreli bir İtalyan olarak Maserati markasını uluslararası arenada yeniden temsil etmek onur verici. Max ile çalışmayı da sabırsızlıkla bekliyorum, kendisi gelecek vadeden bir Formula E sürücüsü." dedi.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us