BMW Fabrika Takımında Valentino Rossi Rüzgarı Esecek!

BMW Fabrika Takımında Valentino Rossi Rüzgarı Esecek!

Valentino  Rossi, önümüzdeki sezonda BMW'nin fabrika takımında yarışçı olarak LMDh serüveninde yer alacak.

Uzun yıllar boyunca GT yarışları için Audi ile ortaklaşa bir çalışma yürüten WRT'nin LMDh serüvenine de Audi ile birlikte gireceği konuşuluyordu, fakat tahminler pek tutmadı ve LMDh yerine Formula 1 daha ağır bastı.

Audi'den de vazgeçen ekip BMW ile anlaştığını duyurdu. Buna göre takım 2023 yılında Yeni BMW GT3 ile yarışlarda bulunacak. Ertesi yıl ise fabrika takımı ünvanıyla WEC'in LMDh sınıfında mücadele edecek.

Başarılı sporcu Rossi, yeni iş birliği adına yaptığı röportajda "BMW'nin resmi fabrika sürücüsü olacağım ve bundan dolayı çok mutluyum."

"Bildiğiniz üzere aracı zaten test ettim. Aynı takımla kalacağım, sadece araç değişecek. Takımım 15 yıldır Audi ile çalışıyordu ancak gelecek yıl için BMW ile anlaştılar."

"Aracı Barselona'daki son yarışın ardından test ettim. Araç güzel, çok modern, çift turbolu ve Audi'den daha büyük. Sürmesi daha kolay görünüyor." dedi.

BMW'nin yeni yarış aracıyla ilgili de meraklı olduğundan bahseden Rossi, "Denemeyi çok isterim. Umarım bir test düzenleyebiliriz. Fakat bu bir Hypercar'ı ne kadar hızlı sürebileceğime bağlı. Kolay olmayacağı kesin." dedi.

Rossi geçtiğimiz hafta sonu Valensiya pistine gelerek MotoGP padokuna dönmüştü.

İtalyan sürücü, "Geri dönmek güzel, çünkü Valensiya çeşitli nedenlerden dolayı tüm sürücüler için çok önemli bir pist. Geçen yıl harika bir hafta sonu olmuştu, aynı zamanda üzücüydü çünkü benim son yarışımdı."

"Her zaman olabileceklerden korktum. Dürüst olmak gerekirse, buraya yeniden geleceğimi düşünmemiştim. Fakat güzeldi. Çok eğlendim." dedi.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us