Hidrojenle Çalışan Bisiklet Geldi

Hidrojenle Çalışan Bisiklet Geldi

Tamamen elektrikli, benzin,  dizel derken, hidrojen yakıtlara ilgi de her geçen gün artıyor. Öyle ki, Fransız teknoloji şirketi hidrojenle çalışan bisiklet üretti.

Fransız bir teknoloji şirketi olan Pragma Industries, alternatif yakıtların şu an en popüler olanlarından hidrojenle çalışan bisiklet üretti. Şehir içinde daha yaygın kullanım hedefleyip scooterlara nazaran daha güvenli olduğunu iddia eden Pragma Industries, tam dolu kapasite ile 150 Km uzunluğunda menzil sunuyor.

2004 yılında kurulan Pragma Industries'in odak noktasında yakıt hücreleri bulunuyor. Hidrojen yakıtı ve kullanım alanları üzerine yoğunlaşan firma son noktayı bisikletler ile koymuş.

Şehir içi ulaşımın trafikten olumsuz etkilenmesini ve artan yakıt fiyatlarını da hesaba katan Pragma Industries, 350W güç çıkışı sunan ve yasal olarak 25km/h hıza çıkabilen hidrojenli bisikletini tanıttı.

15 yıl boyunca da garanti veren Pragma Industries'in bisikletinin ağırlığı ise 30 kg. Avrupa pazarında ön siparişe açılan bisikletin fiyatı ise 5 bin 700 Euro. 2023 yılı içinde 200 adet üretilecek olan bisikletin yıllık üretim kapasitesi ise 800.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us