Yeni Subaru Solterra

Yeni Subaru Solterra

Yaklaşan yeni yılla birlikte yeni otomobil modelleri de görücüye çıkmaya başladı. Bu otomobillerin en heyecan vericilerinden olan, Subaru'nun ilk tamamen elektrikli modeli Solterra'ya dair her şey haberimizde!

2023'te Yenilikler Neler?

Subaru markasının ilk ve tek tamamen elektrikli SUV modeli olmasıyla ön plana çıkan Yeni Solterra heyecan verici özellikleriyle kullanıcılarını bekliyor.

Yakışıklı dış tasarımı, tamamen elektrikli motoru ve standart olarak gelen dört tekerden çekiş sistemiyle Yeni Solterra henüz piyasaya çıkmadan rakiplerini tedirgin etmeyi başardı. Daha iyi bir sonuç için iş birliği yolunu seçen Subaru, bir diğer Japon üretici Toyota ile birlikte çalışıyor.

Toyota'nın bZ4X'ine benzer bir tasarım ile gelecek olan Yeni Solterra'nın ruhu tamamen Subaru kanı taşıyor. Bununla birlikte, üstün arazi yetenekleri ve yarı otonom sürüş özellikleriyle 350 Km'den fazla sürüş menzili sunuluyor.

2023 yılında piyasaya çıkacak olan Yeni Subaru Solterra SUV EV piyasasında ciddi bir rekabetin olacağını bize şimdiden haber veriyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Subaru Solterra'nın tabanında ona toplamda 215 beygir güç, 335 Nm Tork sunan elektrikli motor yer alıyor. Toplamda iki adet elektrikli motordan güç alan Yeni Solterra bu gücü dört tekere birden iletiyor.

Eco, Normal ve Power isimli üç moda sahip olan Yeni Solterra'da istenirse elektriğin tüm torku hissediliyor. Buna ek olarak, yol tutuşu ve sürüş kabiliyeti konusunda Subaru tecrübesini konuşturan Solterra sizi tatmin edecek gibi gözüküyor.

Menzil, Şarj ve Pil Ömrü

Subaru Solterra'nın pil ömrü ve pil boyutlarının ne olduğuyla ilgili henüz resmi kaynaklardan bir açıklama yapılmadı. Fakat çalışmalara ve ön izlemelere bakıldığında ortalama 350 Km uzunluğunda bir sürüş menzili hedeflendiği söylenebilir.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Subaru Solterra'nın iç mekanı bir elektrikli otomobilden beklendiğinden daha fazlasını sunmaya hazırlanıyor. Tasarımıyla köşeli hatlara sahip olan iç mekanda oldukça garip duran direksiyon simidi dikkatimizi çekiyor.

Bu garip direksiyon simidinin hemen arkasında tamamen dijital bir gösterge ekranı yer alıyor. Hemen hemen aynı büyüklükte olan orta konsol üzerindeki dokunmatik multimedya ekranı iç mekanın gayet ferah olmasını sağlamış.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Solterra'nın ön konsolu üzerinde 12.3 inç büyüklüğünde büyük bir dokunmatik ekran bulunuyor. Tüm modellerde standart olarak Apple CarPlay ve Android Auto özelliklerine erişilebilecek Yeni Solterra'da multimedya konusunda çağın gereksinimlerine sahip olacaksınız.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Subaru Solterra'da sizin ve sevdiklerinizin hayatını koruyan birçok aktif ve pasif güvenlik özelliği sunulacak. Bu özelliklerin en dikkat çekici olanlarının arasında 360 derece kamera görüntü sistemi bulunuyor.

Yeni Subaru Solterra'da standart olarak bulunan diğer güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Ön çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenle
  • Şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma yardımı
  • Kör nokta monitörü ve arka çapraz trafik uyarısı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Makyajlı Forester, Japonya'da Tanıtıldı

Makyajlı Forester, Japonya'da Tanıtıldı

2021 Subaru Outback

2022 Subaru BRZ Tanıtıldı

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us