Yeni Kia Niro EV

Yeni Kia Niro EV

Gün geçtikçe elektrikli otomobillerin daha fazla hayatımıza girmesiyle birlikte, içten yanmalı motora sahip modellerin elektrik dönüşümleri de hızlanıyor. Şimdi bu dönüşümden nasibini alan Yeni Kia Niro EV'yi yakından tanıyalım.

2022'de Yenilikler Neler?

Yeni Kia Niro Ev, markanın içten yanmalı motora sahip hafif crossover modelinin elektrik dönüşümü tamamlanmış versiyonu olarak yollardaki yerini aldı. Artık benzin, dizel ya da hibrit gibi yeni bir motor seçeneği olan elektrik hayatımızın bir parçası oldu.

Çok fazla lüks olmayan, yalnızca işleve odaklanmış olan Yeni Kia Niro EV ile birlikte ister şehirde olun ister arazide her daim elektriğin gücü ayaklarınızın altında olacak.

Tasarım anlamında içten yanmalı motora sahip modelle arasında büyük bir fark bulunmayan Niro EV'de en ayırt edici özellik ön panjur oluyor. Ekstra bir soğutmaya gerek duymadığı için kapalı bir tasarımla gelen bu panjur sayesinde onun elektrikli bir otomobil olduğunu hemen anlıyoruz.

2022 yılında gelecek olan güncellemeler arasında bir dizi küçük detaylar bulunuyor. Bu detayların başında makyaj öncesinde ön konsol üzerinde 8.0 inçlik bir ekran yer alırken, Yeni Kia Niro EV'de 10.3 inçlik bir dokunmatik multimedya ekranına geçiliyor.

Buna ek olarak Harman/Kardon ses sistemi ve uydu radyo özelliği de ekleniyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Kia Niro EV elektrikten aldığı tüm gücü ön tekerlerine iletiyor. Toplamda 201 beygir güç üreten bu ünite sayesinde en büyük rakiplerinden sayılabilecek Chevrolet Bolt EV ve Hyundai Kona elektrikten daha hızlı oluyor.

Bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan hızlanma testlerinde 0'dan 100'e 6.2 saniyede ulaşmayı başaran Niro EV performans konusunda asla yetersiz hissettirmiyor.

Buna ek olarak, siz her frene bastığınızda bataryaları dolduran teknolojisi sayesinde daha uzun pil ömrü sunan Yeni Niro EV ile özellikle şehir içinde oldukça verimli sürüşler gerçekleştirebiliyorsunuz.

Menzil, Şarj Pil Ömrü

Yeni Kia Niro EV'nin 64,0 kWh'lik pil kapasitesi piyasadaki diğer rakipleriyle hemen hemen aynı değerleri sunuyor.

Sahip olduğu bu pil değeri ile ortalama 380 Km sürüş menziline sahip olan Niro EV, şehirler arası yolculuklarda kısmen iyi diyebileceğimiz bir deneyimi bizlere yaşatıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Kia Niro EV ile içten yanmalı motora sahip model arasında hiçbir farklılık bulunmuyor. Yalnızca havalandırma menfezleri etrafında mavi şeritler ile süslenerek elektrikli otomobil olduğunun vurgusu yapılan iç mekanda geri kalan her şey aynı.

Elektrikli otomobil olduğundan dolayı teknolojik özelliklere bir hayli önem verilen iç mekanda kablosuz şarj pedi, ısıtmalı elektrikli ön koltuklar ve ambiyans aydınlatma gibi özelliklere yer veriliyor.

Küçük eşya gözü ve saklama alanı tarafında da oldukça yeterli hacimleri bizlere sunan Niro EV'de tüm ailenizle birlikte keyifli yolculuklar geçirebilirsiniz.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Kia Niro EV'de standart olarak ön konsol üzerinde 10.3 inç büyüklüğünde dokunmatik bir multimedya ekranı yer alıyor. Üzerinden kablosuz olarak kullanabileceğiniz Apple CarPlay ve Android Auto özelliklerine erişebildiğiniz bu ekranın dokunmatik hassasiyeti gerçekten iyi.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Kia Niro EV ile sizin ve sevdiklerinizin hayatını koruyan birçok aktif ve pasif güvenlik özellikleri sunuluyor. Bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan çarpışma testlerinden de başarılı sonuçlarla ayrılan Niro EV, güvenlik konusunda bizi tatmin etmeyi başarıyor.

Yeni Kia Niro EV'de standart olarak bulunan güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Ön çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme
  • Şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma yardımı
  • Adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Kia Niro

Yeni Kia Niro

Yeni Kia K5

Yeni Kia K5

Yeni Kia Soul

Yeni Kia Soul

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us