Peugeot 308 Almanya'da Yılın Otomobili Seçildi

Peugeot 308 Almanya'da Yılın Otomobili Seçildi

Fransız marka Peugeot, yenilediği model ailesinin her üyesi ile dikkatleri üzerine topluyor. Markanın SUV ve D segmenti sedan atağı sonrasında fazlasıyla merak edilen C segmenti modeli 308 geçtiğimiz dönemde piyasaya çıktı.

C segmenti hatchback kategorisinin dominant oyuncusu Golf ile birçok noktada karşılaştırılan model, Almanya'da 9 markanın 11 modeli arasından "Yılın En İyi Kompakt Otomobili" ödülüne layık görüldü.

Peugeot geçtiğimiz birkaç yıldır yaptığı atakla hiç olmadığı kadar öne çıkan bir marka halini aldı. Bahsi geçen oylamada markanın önemli adımlarını temsil eden I-Cockpit ve logo değişimi gibi detayların da etkileri görülebilir. Fransız markanın atağı, Volkswagen'in 2000'li yılların başında yaptığı çıkışa benziyor. Algısal olarak markanın yeniden yapılandığı yıllar içerisinde Avrupa satışları da hatırı sayılır derecede yükseldi, alınan bu ve benzeri ödüllerin de etkisi tablolarda görülecektir.

Model station wagon ve hatchback olmak üzere iki karoser seçeneği ile sunuluyor, aynı zamanda oylama için benzinli, dizel ve iki farklı Plug-in hybrid seçenekten bahsediliyor.

Peugeot 308 hakkında; motorları, boyutları ve tasarımsal detayları gibi bilgileri öğrenmek istiyorsanız, sitemizde bulunan "Golf'e İddialı Rakip, Yeni Peugeot 308 Tanıtıldı" adlı haberi ziyaret edebilirsiniz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us