2021 Alfa Romeo Stelvio

Otomobillere zerre kadar ilgi duyan insanlar için bile Alfa Romeo markasının özel bir yeri mutlaka vardır. 2021 Alfa Romeo Stelvio ile İtalyan ruhunu yerden yüksek bir SUV'nin alabileceği en karizmatik ve ruh sahibi tasarımı ile tecrübe etmenize imkan sağlıyor.

2021'de Yenilikler Neler?

2021 Alfa Romeo Stelvio'yu en yakın ve sıkı rakipleri olan BMW X3 ve Volvo XC60'den ayıran en önemli özelliği başlı başına bir Alfa Romeo olması olabilir. Turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli motoru bu sınıfta alışılmadık bir şey değil. Ancak cesur hızlanması ve keskin egzoz sesi beynimizin sağ tarafına hitap ediyor.

Alfa Romeo Stelvio, en az kendisi kadar çekici Alfa Romeo Giulia sedan ile aynı platformu kullanıyor. Sedan bir otomobil ile aynı platformu kullanmasına ve daha yüksek bir ağırlık merkeziyle birlikte ekstra ağırlığa sahip olmasına rağmen etkileyici şekilde çevik ve tepkilere hassas olması gerçekten etkileyici. Alfa Romeo Stelvio'lar içinde heyecan seviyesi en yüksek model ise şüphesiz 505 beygir gücündeki Quadrifoglio modeli oluyor.

Alfa Romeo Stelvio'ya 2021 yılında daha modern görünmesini sağlayan trim parçaları ve bir dizi küçük güncelleme geliyor. Ayrıca Alfa Romeo içinde çok ünlü olan 'Sprint' model ismini de Stelvio'da 2021 yılında göreceğiz.

Yeni dış renk seçeneklerinde Ocra GT Junior, Rosso GTA, Rosso Villa d'Este ve Verde Montreal'lin yanı sıra, 21 inç büyüklüğündeki jantlar da opsiyon listesindeki yerini alıyor. Yerleşik navigasyon ve çift camlı sunroof, Ti ve Ti Sport'ta standart olarak sunuluyor.

Ayrıca Alfa Romeo Stelvio Ti ile birlikte dört tekerden çekiş sistemi de standart olarak geliyor. Bunların yanında 19 inç jantlar, ısıtmalı ön koltuklar ve daha fazla opsiyon seçeneği ile arzu edilen öğeleri ekleme şansınız mevcut.

Motor, Şanzıman ve Performans

2021 Alfa Romeo Stelvio'nun kaputunun altında turbo beslemeli dört silindirli, sekiz ileri otomatik vitesli bir motor yatıyor. Bu motordan 280 beygir güç alabiliyorsunuz. Baz modelde arkadan itiş seçeneğinin standart olarak sunulduğu Stelvio için, önden çekiş sistemine sahip rakiplerine karşı avantajlı olması su götürmez bir gerçek.

Gaz tepkilerine hızlı ve hassas şekilde cevap veren Stelvio, yüksek hızla girilen virajlarda da üstün bir güven hissi veriyor. En üst donanımlardan biri olan Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ise 505 beygirlik gücü ve sizi koltuğa yapıştırmaya yetecek torku ile zevkin doruklarını yaşatıyor.

Stelvio'nun gürültülü egzoz sesi her an gaz pedalına basıp sesin hazzına varmanız için sizi çağırıyor. Sürüş sırasında ise 20 inç büyüklüğündeki jantlara rağmen, en sert darbelere karşı bile oldukça iyi izolasyon sağlıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2021 Alfa Romeo Stelvio'nun iç mekanı tıpkı Gulia sedan gibi. Stelvio da şık bir iç mekan ve konforlu bir sürüş pozisyonu sunuyor. Sportier modellere karbon fiber kaplamaların yakıştığı aşikar, ancak daha lüks bir iç mekan görünümü arayanlar ahşap kaplamaları tercih edebilir.

Harika bir sürüş pozisyonuna ek olarak, gözle görülen çoğu yerde kullanılan deri kaplamalar ve yakışıklı alüminyum parçaların kullanıldığı ön konsolu çok iyi şekilde tamamlayan kapı içleri ve orta konsol etkileyici derecede iyi gözüküyor.

Alfa Romeo Stelvio'da küçük eşya saklama gözleri konusunda da oldukça cömert davranıyor. Otomobilin genel hatlarının büyük olmasından kaynaklı saklama alanı çokluğu, yolculuklarınız sırasında size oldukça yardımcı oluyor. Stelvio, arka diz mesafesi konusunda daha iyi olabilirdi, ancak bu haliyle de kullanım zorluğu çıkartmadan işinizi görebilir.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

2021 Alfa Romeo Stelvio'da bilgi eğlence sistemi olarak yalnızca 8,8 inç büyüklüğünde dokunmatik bir multimedya ekranı sunuluyor. Bu ekranı ister dokunmatik olarak kontrol edebilirken isterseniz orta konsolda bulunan döner kumanda ile daha pratik ve rahat şekilde yönetebiliyorsunuz.

Apple CarPlay ve Android Auto bağlantılarının tüm modellerde standart olarak sunuluyor. Ancak araç içi navigasyon sistemi opsiyonlar arasında yer alıyor. Bilgi Eğlence ekranı gerçekten şık duruyor, fakat yerleşik olarak gelen navigasyon uyarıları bazen çok geç gelebiliyor. Bu ufak sorun için halihazırda bulunan telefon bağlantı seçenekleri ile çözmek mümkün.

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

2021 Alfa Romeo Stelvio henüz ulusal test idareleri tarafından çarpışma testlerine tabi tutulmadı. İtalyan kökenli crossover, bir dizi yüksek teknoloji ürünü güvenlik ve sürücü asistanı ile sunuluyor. Ne yazık ki tüm bu yüksek teknolojik ürünler standart olarak gelmiyor. Temelde sunulan güvenlik özellikleri şunları içeriyor;

  • Standart otomatik acil frenleme
  • Mevcut şeritten ayrılma uyarısı ve şerit tutma yardımı
  • Mevcut uyarlanabilir hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Alfa Romeo Hakkında 5 Bilgi!

Alfa Romeo Hakkında 5 Bilgi!

Hızlı Sedan Yeni Alfa Romeo Giulia

Audi RSQ8 ABT’lendi

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us