Yeni Genesis GV60

Yeni Genesis GV60

Genesis, lüks otomobil serisine bu sefer GV60 crossover isimli yepyeni bir elektrikli modeli ekliyor. Hyundai markasını premium lüks sınıfında temsil eden Genesis'in tamamen yeni modeline gelin yakından bir bakalım.

2023'te Yenilikler Neler?

Genesis GV60, Hyundai Ioniq 5 ve Kia EV6 SUV ile aynı platformu paylaşıyor. Tasarımsal olarak diğer Genesis modellerine bir hayli benzeyen Yeni GV60, elektrikli G80 sedan'ın yanı başındakini yerini almaya hazırlanıyor.

İçten yanmalı motora sahip Genesis modellerinin aksine ön tarafta klasik Genesis panjurundan yoksun olan GV60, bu haliyle göze ilk bakışta tuhaf geliyor. Dış tasarımın yenilikçi görünmesinin yanı sıra iç mekanda da büyük yenilikler bulunuyor

Güç ve aktarma organları konusunda henüz net bir bilginin paylaşılmadığı Yeni Genesis GV60'ın hem arkadan itişli hem de dört tekerden çekiş sistemine sahip olarak üretilmesini bekliyoruz.

Kardeş marka Kia'nın en güçlü elektrikli modelinin 576 beygir olduğunu düşündüğümüzde Yeni Genesis GV60'ın da hemen hemen aynı güç değerlerine sahip olacağını varsayabiliriz.

En yakın rakipleri arasında anılan Audi Q4 e-tron ve Volvo XC40 Recharge'a göre nasıl bir performans göstereceğini ise ilerleyen dönemde hep birlikte göreceğiz.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Genesis GV60'ın iç mekanı tam anlamıyla geleceğin elektrikli otomobillerine göz kırpıyor. Tamamen yenilenmiş rafine iç mekan tasarımında öncelik konfor oluyor. Fiziksel tuş ve buton kullanımının oldukça az olduğu Yeni Genesis GV60'da kendinizi bir teknoloji üssünde gibi hissedebilirsiniz.

Deri malzemelerle kaplanmış ön konsolun üzerinde kendini diğer lüks otomobil modellerinden tanıdığımız iki adet yatay ekran bulunuyor. Bu ekranlardan biri dijital kokpit görevi görüyor.

Renkleri, teması ve çözünürlüğü ile oldukça güzel gözüken bu ekran üzerinden Yeni Genesis GV60'a dair tüm detayları anlık olarak takip edebiliyorsunuz.

Dijital kokpitin hemen yanında ise Hyundai-Kia modellerinden tanıdığımız işletim sistemi ve onu kullanabildiğiniz büyük bir dokunmatik multimedya ekranı bulunuyor. Genel havanın oldukça iyi olduğu Yeni Genesis GV'ın iç mekan tasarımını ben oldukça beğendim.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Genesis GV60'ın ön konsolu üzerinde bulunan 12 inç büyüklüğündeki dokunmatik multimedya ekranı üzerinden otomobile ait tüm işlemlerinizi kolaylıkla yapabiliyorsunuz.

Bununla birlikte bu büyük ekran üzerinden kablosuz olarak Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı entegrasyonlarını da kullanabiliyorsunuz.

Müzik ve ses sistemi tarafında da kullanıcıları unutmayan Genesis, Yeni GV60'da çoklu noktalı premium ses sistemini de opsiyonlar listesine ekliyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Genesis GV60'da bulunan gelişmiş güvenlik ve sürücü yardımcı özelliklerini henüz tam olarak netlik kazanmadı. Bununla birlikte biz yarı ve tam olmak üzere otonom sürüş hizmetlerinin verilmesini bekliyoruz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Genesis GV70

Yeni Genesis GV70

Yeni Genesis G90

Yeni Genesis G90

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us