Yeni Audi S5

Yeni Audi S5

Audi S5 coupe ve cabriolet, kendisinden daha az güce ve daha mülayim dış görünüşe sahip A5'e en spor ve en güçlü tek alternatif olmasıyla uzun yıllardır otomobil severlerin gözdesi olmayı sürdürüyor. Peki, 2022 Audi S5'de bizi ne bekliyor?

2022'de Yenilikler Neler?

2022 Audi S5, kardeşinde bulunan en güçlü 261 beygir güç üreten dört silindirli motorun yerine 349 beygir güç üreten turbo beslemeli V-6 motor ile geliyor. Böylesine güçlü spor otomobillerde çok fazla görmeye alışık olmadığımız bir diğer detay ise Yeni Audi S5'in hem benzinli hem de dizel yakıt türünde satın alınabilecek olması oluyor.

Elbette standart bir A5'e göre tek farkı tasarımsal değişiklikler ya da motor gücü değil. Fiyat konusunda da kullanıcıların canını yakacak miktarlar Yeni Audi S5'e sahip olmanız için sizden isteniyor.

Yeni Audi S5'in otomobil dünyası içindeki konumunu daha iyi anlayabilmek için rakiplerine bir göz atacak olursak, BMW M340i ve Mercedes-AMG C43 modellerini görüyoruz.

Audi S5'de 2022 yılı için gelen güncellemelerde en belirgin olanları iç trim parçalarının standart olarak karbon fiber görünümlü gelecek olması oluyor. Ayrıca, daha önce standartta 18 inç olarak gelen jantlar da 19 inçe terfi ediyor.

Jant konusunda oldukça başarılı markalardan biri olan Audi, Yeni S5'de opsiyonel olarak duruşlarıyla göz dolduran 20 inç boyutunda jantları da kullanıcılara sunuyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Tüm Yeni Audi S5 modelleri 349 beygir güç üreten turbo beslemeli V-6 motor ile geliyor. bu harikulade motoru sekiz ileri çift kavrama otomatik vites ile yönetiyorsunuz. Bununla birlikte, tüm gücü Audi'nin Quattro adını verdiği dört tekerden çekiş sistemi ile taşıyorsunuz.

Bağımsız kuruluşlarca yapılan yol ve pist testlerinde Yeni Audi S5 coupe versiyonu, 0'dan 100'e 4.2 saniyede çıkmayı başarıyor. Bununla birlikte, Audi S5 cabriolet versiyonu ise 0'dan 100'e 4.7 saniyede gelmeyi başarıyor.

Test esnasında iki modelinde üstünde 19 inç yaz lastikleri takılıydı. Ayrıca, tork yönlendirmeli arka diferansiyel ve adaptif amortisörlerin bulunduğu S Sport donanım paketi de test otomobillerinde bulunuyordu.

Yeni Audi S5'in sürüş performansı tam da ondan bekleneceği gibi oldukça konforlu ve net. Onunla her hangi bir hafta sonları pist günlerinde stresini atabilir ya da her gün iş ve ev arasında yaptığınız günlük sürüşlerinizde sizi yormadan seyahat edebilirsiniz.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Audi S5'in iç mekanı, elle dokunduğumuz alanların tamamında yumuşak dokulu, gerçekten pahalı hissi veren malzemeler ile geliyor. Yüksek kaliteli trim parçalarının kullanıldğı kabinin tasarım detayları da insanın hem gözüne hem de ruhuna dokunuyor.

Hem sürücünün hem de ön yolcunun rahat ve konforlu bir şekilde yolculuk etmesini sağlayan elektrikli ayarlanabilir koltuk takımları oldukça şık gözüküyor. Arka taraftaki koltuklarda ise, önde olduğu gibi üstün bir konfor beklemek elbette hata olur.

Yeni Audi S5'in arka koltukları günlük ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek makul seviyede. Konfor konusunda tek eksisi ise Yeni S5'in karakterinin bir parçası olan coupe formunda inen tavanı oluyor.

Bununla birlikte, tüm Audi S5 modellerinde ısıtma ve masaj işlevli koltuk takımları ve üç bölgeli klima kontrolü gibi lüks özellikler de opsiyonlar listesinde yer alıyor.

Küçük eşya gözleri ve saklama alanı tarafında günlük işlerinizi karşılayabilecek oranda alan sunan Yeni Audi S5, arka bagaj hacmi tarafındaki en büyük artısını bagaj kapağıyla birlikte açılan arka cam sayesinde kazanıyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Bütün Audi S5 modellerinde, konsolun üstünde monte edilmiş 10.1 inç büyüklüğünde bir dokunmatik multimedya ekranı bulunuyor. Bu ekran üzerinde Audi markasının kendi işletim sistemi bulunuyor.

Bu sistem üzerinde standart olarak Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı servislerini kullanabiliyorsunuz.

Yenilenmiş direksiyon simidinin arka tarafında oldukça şık görünümlü 12.3 inç büyüklüğünde tam dijital gösterge ekranı bulunuyor.

Bunların yanı sıra kaliteli müzik dinlemekten zevk alan kullanıcılar için 705 watt gücündeki Bang & Olufsen ses sistemi de Yeni Audi S5'de opsiyonlar listesinde yer alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2022 Audi S5'de Audi markasının standart olarak sunduğuu birçok üstün güvenlik ve sürücü yardımcı özelliği bulunuyor. Uluslararası bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan çarpışma testlerinden başarılı şekilde geçmeyi başaran Yeni Audi S5, güvenlik konusunda rahat olmanızı sağlıyor.

Yeni Audi S5'de standart olarak bulunan güvenlik özelliklerinin arasında şunlar bulunuyor;

  • Otomatik acil frenleme
  • Kör nokta izleme ve arka çapraz trafik uyarısı
  • Dur-kalk teknolojisine sahip adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Audi S8

Yeni Audi S8

Yeni Audi A8 L Horch

Yeni Audi A8 L Horch

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us