Yeni Chevrolet Equinox

Yeni Chevrolet Equionox

Her ne kadar Chevrolet markası ülkemizden çıkmış olsa da 2022 Chevrolet Equinox, en popüler kompakt crossover olmasıyla ön plana çıkıyor. Peki Yeni Chevrolet Equinox’da bizi ne bekliyor?

2022’de Yenilikler Neler?

2022 Chevrolet Equinox, geniş iç hacmi, oldukça cömert olduğu küçük eşya gözleri ve bol oturma alanını oldukça düşük bir ücrete sunması ile kullanıcıların gözdesi olması başarıyor.

Ancak, uygun fiyatının yanında sunduğu malzeme kalitesi konusunda yetersiz oluşu, onun başlıca eksikleri arasında yer alıyor.

Çekiş tarafında dört tekerden çekiş sistemi opsiyonlar listesinde yer alırken, tüm Equinox modellerinde turbo beslemeli dört silindirli motor standart olarak geliyor.

2022 yılında Equinox, önceki nesline göre ön tarafında güncellemeler alıyor. Makyaj sonrası, daha belirgin ön farlar, yenilenmiş bir havalandırma ızgarası ve tampon tasarımları bizleri karşılıyor.

Chevrolet, ayrıca koyu renkteki 19 inç jantlar ve karartılmış camlar gibi sportif ögeler için bir de Equinox RS modelini kullanıcılar için sunuyor.

Daha güçlü ve performans sahibi 2.0 litrelik motor, Equinox’dan çıkarılırken turbo beslemeli 1.5 litrelik motor Yeni Equinox’da tek seçenek olarak kalıyor.

Normal şartlarda 2021 yılı içinde piyasaya çıkması beklenen Yeni Equinox’un pandemi sebebiyle 2022’ye sarkmasını da hatırlatmak gerekiyor.

Bununla birlikte, standart olarak gelen özelliklerin arasında krom dış trim parçaları, sekiz yönlü ayarlanabilir elektrikli sürücü koltuğu, yüksek güçlü farlar ve SiriusXM uydu radyosu yer alıyor.

Kör nokta izleme sistemi, çift bölgeli klima kontörlü, ısıtmalı ön koltuklar, deri kaplı direksiyon simidi, elektrikli bagaj kapağı, arka trafik uyarı sistemi ve uzaktan çalıştırma sistemi opsiyonlar listesinde bulunuyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Chevrolet Equinox’un kaputunun altında, performansıyla sizi fazlasıyla yoracak, turbo beslemeli dört silindirli bir motor yatıyor. 1.5 litre hacmindeki bu motordan, 170 beygir güç elde edebiliyorsunuz. Standart olarak önden çeker olarak gelen Equinox, opsiyonel olarak dört tekerden çekiş sistemi ile satın alınabiliyor.

Şanzıman tarafında standart olarak altı ileri otomatik vites ile eşleşirken, ekstra bir şanzıman seçeneği Yeni Chevrolet Equinox’da bulunmuyor.

Sürüş karakteri, özellikle sonradan satın alabileceğiniz 19 inç jantlarla birlikte bir miktar sert hissettiriyor. Bu durum, uzun yolda kabin içine uğultulu ses olarak geri dönüş yapıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Dayanıklı fakat ucuz malzemelerden üretilen Yeni Chevrolet Equinox’un iç mekanı, geniş iç hacmi ile dikkatimizi çekiyor. Bu durum, Yeni Equinox ile yapacağınız uzun seyahatlerde oldukça lüks ve konforlu hissetmenizi sağlıyor.

İç mekanda bolca bardak tutucu ve küçük eşya gözleri yer alıyor. Ayrıca, gerçek anlamda daha lüks ve kaliteli iç trim malzemelerine sahip olmak için opsiyonel olarak sunulan donanımları satın almanız gerekiyor.

Rakipleri ile kıyaslandığında oldukça geniş arka diz ve yaşam alanı sunan Yeni Equinox, bagaj hacmi konusunda da büyük boy valizlerinizi hiç zorlanmadan yerleştirmenize olanak sağlıyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Chevrolet Equinox’un ön konsolu üzerinde standart olarak 7.0 inç büyüklüğünde dokunmatik multimedya ekranı sunuluyor. Bu ekran, opsiyonel olarak 8.0 inçe yükseltilebiliyor.

Bu ekran üzerinde, Chevrolet’in MyLink marka bilgi eğlence sistemi kullanılıyor. Sistem, oldukça kolay arayüz tasarımı ve kullanım rahatlığı ile taktiri hak ediyor.

Standart olarak sunulan özelliklerin arasında, Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı ekipmanları, Bluetooth bağlantısı ve USB giriş noktaları bulunuyor. 

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni 2022 Chevrolet Equinox’da yolculuk sırasında sizin ve çevrenizdeki insanların güvenli şekilde seyahat etmesini sağlayan birçok üstün güvenlik ve sürücü yardımcı özellikleri sunuluyor. Bağımsız kuruluşlarca yapılan çarpışma testlerinden iyi bir puan alan Yeni Equinox, güvenlik konusunda sizi tatmin ediyor.

Yeni Chevrolet Equinox’da bulunan standart güvenlik özellikleri arasında şunlar bulunuyor;

  • Yaya algılamalı, otomatik acil frenleme
  • Şeritten ayrılma uyarısıyla şerit tutma yardımı
  • Uyarlanabilir hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Chevrolet Silverado ZR2

Yeni Chevrolet Silverado ZR2

Yeni Chevrolet Corvette Z06

Yeni Chevrolet Corvette Z06

Joe Biden, Elektrikli Corvette'e Talip

Joe Biden, Elektrikli Corvette'e Talip

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us