Yeni Audi RS7

Yeni Audi RS7

Yeni Audi RS7, lüks ve sıradışı tasarıma sahip olduğu kadar gerçekten süper güçleri olan yüksek performanslı bir hatcback otomobil olmasıyla ön plana çıkıyor. 2021 yılında güncellenen Yeni Audi RS7'de bizi neler bekliyor? Detaylar yazımızda.

2021'de Yenilikler Neler?

Audi RS7, standart model olan A7 ve S7 ile tamamen aynı tasarım çizgilerini kullanıyor. A7 ve S7'ye göre en büyük farkların dışarıdaki ufak detaylarda saklı olduğu Yeni RS7, sadece duruşuyla dahi performansına dair birçok ipucunu kullanıcılar ile paylaşıyor.

Kendisinden daha ucuz olup aynı performans hissini ve hazzını yaşatan RS6 Avant ile kıyaslandığında en büyük dezavantajını günlük kullanım konusunda yaşatan Yeni RS7, onun tarzını oluşturan eğimli tavanı ile ön plana çıkıyor.

Kaputunun altında yer alan devasa motoru ile 591 beygir güç üreten Yeni RS7, gaza her bastığınızda yüzünüzde tatlı bir tebessüm yaratmayı başarıyor.

Yeni Audi RS7 2021 yılında, ona özel paspaslar, kırmızı veya gri çerçeveli siyah emniyet kemerleri ve yenilenmiş direksiyon simidi ile tamamen yenilenmiş bir iç kabin sunuyor. Bununla birlikte iç mekanda standart olarak karbon fiber görünümlü kaplamalar geliyor.

Dış mekanda, dört tekerden çekiş sisteminin yanı sıra ayarlanabilir süspansiyon sistemi oldukça iyi şekilde çalışıyor. Bu müthiş tasarıma eşlik eden 22 inç büyüklüğündeki Black Optics jantlar oldukça şık duruyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Audi RS7'nin bünyesinde, 48 voltluk hibrit sistemin desteklediği 4.0 litre hacminde çift turbolu V-8 motor yer alıyor. Audi'nin dört tekerden çekiş sistemi Quattro ile gelen Yeni RS7, bu motoru sekiz ileri tam otomatik şanzıman ile yönetiyor.

Önceki neslinde 605 beygir güç üreten RS7, 2021 yılında 591 beygire düşüyor. 0'dan 100'e 3.0 saniyede ulaşmayı başaran Yeni Audi RS7, tork ve beygir konusunda sizi oldukça tatmin ediyor.

Sıkı rakipleri olan 617 beygir gücündeki BMW M5 Competition veya 603 beygirlik Mercedes-AMG E63 S ile kıyaslandığında Yeni RS7 0.01 saniye daha yavaş olmasıyla geride kalıyor.

Sürüş deneyimi konusunda da geliştirilmeye giden Yeni Audi RS7, standart olarak 21 inç olarak gelen jantlar ve adaptif süspansiyon sistemi ile ön plana çıkıyor. Oldukça dengeli bir sürüş hissiyatı yaşatan Yeni RS7, özellikle sert virajlara yüksek hızlarla girmenize izin veriyor.

Bu kadar yüksek hızlara izin veren süper spor otomobilin bir diğer gereksinimi ise frenler oluyor. Yeni Audi RS7'de opsiyonel olarak satın alınabilen karbon seramik frenler tam anlamıyla bu gücü tamamlıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni RS7, normal A7 ile tamamen aynı olan iç mekan tasarımı ve kargolama alanını paylaşıyor. Onun RS7 olduğunu anlamanıza yarayacak ufak detaylar ile oldukça farklı görünmeyi başaran Yeni RS7, kendinizi her an özel hissetmenizi sağlıyor.

RS7'nin kabini, otomobilin RS7 olduğunu vurgulayan özel logolar ile süsleniyor. Bunun yanı sıra, ön konsolda ve kapı üzerlerinde karbon fiber görünümlü kaplamalar kullanılan Yeni RS7, oldukça şık gözüküyor.

Küçük eşya gözleri ve saklama alanı tarafında ise standart A7 ile aynı hacimleri sunan RS7'nin tek dezavantajı eğimli tavanı yüzünden daralan arka yolcu koltukları oluyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Tüm RS7 modellerinde ön konsolun üzerinde yer alan iki adet dokunmatik multimedya ekranı bulunuyor. Yine iç mekandaki dezavantajlardan biri olarak sayılabilecek, klima kontrol ünitesini dokunmatik multimedya ekranı üzerinden ayarlanıyor oluşu, sürüş esnasında sürücüyü tehlikeye düşürüyor.

Bu tehlikenin farkına varan Audi, ses tanıma özelliği ile bu dezavantajı avantaja çevirmeye çalışıyor. Bununla birlikte, üst ekran üzerinde yerleşik olarak gelen navigasyon hizmetinin yanı sıra standart olarak Apple CarPlay, Android Auto, kablosuz şarj pedi kullanıma sunuluyor.

Ayrıca, kaliteli müzik dinlemekten hoşlanan sürücüler için 19 hoparlörlü 1820 watt gücündeki Bang&Olufsen premium stereo ses sistemi opsiyonlar listesinde yer alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Audi RS7'de sürücünün ve yolcuların güvenliğini sağlayan birçok aktif ve pasif güvenlik sistemi bulunuyor. RS7'nin en büyük özelliklerinden biri ise gece sürüşlerinde kolaylık sağlayan hayvan ve insan algılamalı kamera sistemi oluyor.

Bağımsız kuruluşlarca yapılan çarpışma testlerinden başarılı şekilde geçmeyi başaran Yeni Audi RS7'de standart olarak bulunan güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • İleri çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme
  • Kör nokta izleme ve arka çapraz trafik uyarısı
  • Adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Audi S8

Yeni Audi S8

Yeni Audi A8 L Horch

Yeni Audi A8 L Horch

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us