Yeni Sezonda Pirelli Lastikleri %30 Daha Fazla Tercih Edildi!

Yeni Sezonda Pirelli Lastikleri %30 Daha Fazla Tercih Edildi!

Formula 1'de en az araç ya da pilot kadar önemli bir yere sahip olan lastiklerde en iyiyi seçmek her şeyi değiştirebilir.

Bu konuda lastik markaları da adeta kendi içlerinde bir Formula 1 yarışı veriyor desek yanlış olmaz. Takımların daha fazla tercih ettiği lastik markaları ise bu konudaki kalitelerini yansıtmış oluyor. Bu da sadece performans lastiklerinde değil, günlük kullanım araçlarında da bu marka lastiklerin tercih edilmesine ön ayak oluyor.

Bu sezona damgasını vuran lastik markası ise Pirelli oldu. Yaptığı yeni düzenlemeler ve geliştirmeler sayesinde 2021 yılına göre %30 oranında daha fazla tercih edilen Pirelli, başarısını kanıtlamış oldu.

Pirelli lastikleri 2021 sezonunda 599 geçiş ile kapatırken 2022 sezonunda 785 geçiş ile kullanım oranının ne derece arttığı sayısal verilerle de görülüyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Pirelli Formula 1 şefi Mario Isola "Ne yazık ki, Cidde ya da diğer bazı yarışlarda olduğu gibi, bir turda birbirlerini iki ya da üç kez geçip, ana düzlükte aynı pozisyona döndüklerinde, belirli bir istatistiğe sahip olmak zor oluyor."

"Oysa bu sayı, sadece gerçek geçişleri gösteriyor."

"%30 daha fazla ve bunun çok iyi bir rakam olduğuna inanıyorum. Ayrıca bunlar gerçek geçişler olduğu için şişirilmedi de. Bu oldukça iyi bir nokta."

"Sadece lastikler değil, tüm paket iyi çalışıyor ve en başta bu şekilde tasarlandı."

"Araçlar birbirlerini takip ederken daha az yere basma gücü kaybetmeleri, lastiğe yardımcı oluyor, çünkü lastikler daha az kayıyor ve aşırı ısınmıyorlar."

"Bu yıl için aşırın ısınmanın ve aşınmanın daha az olduğu bu yeni lastik hamurlarını kullanmaya karar verdik."

"Geçmişte sürücüler başka bir aracı takip edip zorladıkları vakit, yol tutuşu kaybetmeye ve kaymaya başlıyorlardı ve açıkçası tekrar zorlama imkanları yoktu. Oysa bu yıl durum aynı değil."

"Çoğu zaman iki, üç araç birlikte mücadele edip, birbirlerini geçiyorlardı. Geçiş için herhangi bir olasılığı veya rakibin herhangi bir hatasını kullanmaya çalışıyorlar ve sadece bir virajda değil, üç, dört, beş tur boyunca zorluyorlardı."

"Geçmişe kıyasla bu yıl gördüğüm en büyük fark bu. Bunu yapmak kolay değildi. Bu sadece yeni lastikler değil, yeni araçlar sayesinde de mümkün oldu."

"Ancak lastikler de bunu başarmamıza yardımcı oldu, bu yüzden oldukça mutluyum." ifadelerinde bulundu.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us